SPOR

NEFES KESEN MARATON…

Batman Belediyesi, Spor Bakanlığı, Valilik ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklığında batman’da halk koşusu ve uluslar arası yarı maratonu düzenlendi.

NEFES KESEN MARATON…
23-03-2017 17:21
Google News

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı nedeniyle düzenlenen halk koşusu 3 kilometre, yarı maraton koşusu ise 21 kilometrede koşuldu. Yarışmaya, 5 değişik ülkeden 411 sporcu katıldı.

SİYAHİ SPORCULAR, DERECE YAPTI

Batman Belediyesi önünden otobüslerle yarı maratonun başlangıç yeri olan Kozluk Samanyolu Köyüne götürülen sporcular, start düdüğü ile koşuya başladı. 21 kilometrelik uluslararası maraton koşusu Belediye önünde son buldu. Maratonda 1.’lik ipini göğüsleyen Etiyopyalı Sporcu Gateye Gelaw 5 bin TL ile ödüllendirildi. 2.’liği Serkan Kaya, 3.’lüğü ise Fetene Alemu Regesa aldı. Koşuya katılan sporculara toplam 70 bin TL ödül verildi. 

“KENTİN TANITIMI İÇİN ETKİNLİK ÖNEMLİ”

Vali Ahmet Deniz, etkinliğin önemine dikkat çekerek “Batman’da gerçekleştirilen yarı maraton, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin’den sonra Türkiye’de yapılan 5. maratondur. Batman’ın tanıtımı ve güzelliklerle anılması için önemli bir etkinlik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete