GÜNDEM

NEVROZ ALANI, FUAR MERKEZİNE DÖNÜŞMELİ Mİ?

Batman’da bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Şehir Otogarı yanında bulunan ve mülkiyeti Batman Belediyesine ait olan Nevroz Alanı’nın, Fuar Merkezine dönüştürülmesi konusunda kamuoyu oluşturdu.

NEVROZ ALANI, FUAR MERKEZİNE DÖNÜŞMELİ Mİ?
30-11-2016 00:17
Google News

Gazetemiz Sonsöz, konuyla ilgili olumlu ve olumsuz tepkileri değerlendirmek için esnaf ve STK temsilcileri ile görüştü.

“BATMAN’A 10 TRİLYON PARA GİRİŞİ OLACAK”

Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, konuyu Belediye ile görüştüklerini belirterek “Belediye ve valiliğin desteği ile bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Batman bu çalışmayı hak eden bir il. Biz bunu yaparsak Şırnak ve Siirt de buraya gelir. Yani Türkiye’nin birçok ilinden buraya gelip ürünler satılacak. Batman’ın her alanda kazımı olacak. Batman’a aşağı yukarı 10 Trilyon gibi bir para girişi sağlanacak. Gerek Belediye Başkanımız, gerek Valimiz ve biz Oda Temsilcileri olarak buranın biran önce hayata geçmesi için çalışacağız” dedi.

“FUAR MERKEZİ ELZEMDİR AMA BAŞKA BİR YER BULUNABİLİR”

Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara ise Fuar Merkezinin hayati önem taşıdığını ancak yer konusunda farklı alternatiflerin araştırılmasını isteyerek “Fuar Merkezi konusundaki görüşler bizi heyecanlandırıyor. Çünkü Batman’a bir Fuar Merkezinin kazandırılması elzemdir. Hayati önem taşımaktadır. Çünkü Batman’da üretim yapan şirket ve firmalarımız, ürünlerini tanıtma imkânı bulacak, fuarlar sayesinde Batman’a gelecek olan şirket ve firmalar ise kente para akışı sağlayacaktır. Fuar Merkezinin kazandırılması için biz de Oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ancak Fuar Merkezi için gösterilen alanı uygun bulmuyoruz. Çünkü orası Newroz Alanı olarak bilinmektedir ve her yıl Newroz Kutlamaları burada gerçekleştirilmektedir. Newroz, bizim milli bayramımızdır. Kentin her semti açısından ulaşılabilirdir. Bu yüzden burası Newroz Alanı olarak kalmalıdır. Fuar Merkezi için kullanılabilecek alanlar var. Buraların göz önünde bulundurularak, yer konusunda farklı alternatiflerin değerlendirilmesi gerekmektedir."

 “BU ALAN, FUAR MERKEZİ İÇİN İDEAL”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir ise Batman’da şuana kadar herhangi bir fuarın düzenlenmediğine dikkat çekerek “Bizim Fuar ve Kongre Merkezimiz yok. Bunun yapımı biraz zaman istiyor. Biz de birkaç STK olarak bu konuda görüş bildirdik. Bu alan fuar alanı için ideal bir yer. Burada Batman’ın organik ürünleri de yer alacak. Otogar, havaalanı ve en önemlisi Diyarbakır yoluna yakın bir yer. Bu çalışanın Batman’ın ekonomisine ciddi katkıları olacak” dedi.

“FUAR 2017 EYLÜL AYINDA AÇILACAK”

Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ise, bu çalışmanın kent için önemli olduğuna vurgu yaparak “Konuyu Belediye Başkanımız ve Valimiz ile görüştük. Bu fikrimize destek verdiler. Arsanın tahsisi için görüşmeler gerçekleştirdik. Bu fuara görkemli bir açılış yapmayı planlıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından firmalar davet edeceğiz. Katılım oldukça yoğun olacak. Amacımız bu fuarı 2017 Eylül ayında açmak. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“KONUYLA İLGİLİ PLATFORM OLUŞTURDUK”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Selman Nasıroğlu da Batman’ın böyle bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu belirterek “Bu konu hakkında biz her platformda konuştuk. Bunu her ortamda dile getirdik. Bahsi geçen alan bunun için uygun bir yerdir. Batman’da üretilen ve başka ülkelere ihracat edilen ürünler var. Bu ürünler burada daha kolay tanıtılacak. Bunun için biz yapılacak olan çalışmayı destekliyoruz” şeklinde konuştu.

“PİYASA HAREKETLENİR”

Çarşı Mahallesi’nde esnaflık yapan ve kozmetik ürünleri satan Şirin Sincar, konuyla ilgili olarak “Bu çalışma hayata geçirilirse çok güzel olur. Her anlamda kazançlı Batman olacak. Piyasaya bir hareketlilik gelecek. Dolayısıyla olmasını isteriz” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZİ TANITMA İMKÂNI BULURUZ”

Çeyizlik eşya satan Nihat Şahin “Bu konuda bir çalışma yapılırsa biz gerçekten destekleriz. Çünkü Batman’ın tanıtımı açısından ciddi bir çalışma olacak. Esnafların çoğu bu durumu olumlu karşılar. İlimize gelen ziyaretçilere kendi ürünlerimizi tanıtma ve pazarlama fırsatımız olur. Piyasa zaten durgun en azından bir hareketlilik kazanır” diyerek görüşünü bildirdi.

“FUAR MERKEZİNİ İSTİYORUZ AMA BAŞKA YERE...”

Batman’da sigortacılık yapan Derviş Aslan da Newroz Alanı’nın, Fuar Merkezine dönüştürülmemesi gerektiğini savunuyor. Kentte Fuar Merkezi ihtiyacının hissedildiğini ancak Newroz Alanı dışındaki alternatiflerin göz önünde bulundurulmasını isteyen Aslan “Fuar Merkezi, Batman için hayati önem taşıyor. Kente ekonomik hareket kazandırır, para akışı sağlar. Ancak yer konusunda ortaya atılan görüşleri uygun bulmuyorum. Newroz Alanı yerine başka bir yere yapılması daha uygun olur. Fuar için kente gelenler, Fuar Merkezine ulaşmak için şehir merkezini dolaşıp o şekilde Fuar Merkezine ulaşsınlar. Böylece küçük esnaf da kazansın. Şehrin tanıtımı olsun” dedi.

“YETKİLİLER BU ÇALIŞMAYI DESTEKLEMELİ”

Gümüş ve hediyelik ürünler satan Nurettin Beyca “Bir fuar alanının oluşturulması güzel olur. Biz bunu kesinlikle isteriz. Yetkililerin bu çalışmaya destek vermeleri gerekiyor. Biz esnaflar iş yapmak isteriz. Bunu yaparken de Batman’ımızı tanıtmak isteriz. Biz bunu kesinlikle destekleriz” ifadelerini kullandı.

“TASARLADIĞIMIZ ÜRÜNLERİ TANITABİLİRİZ”

Zeki Gümüşçülük yetkilileri ise ürünlerinin tanıtımı için sürekli başka illerde düzenlenen fuarlara katıldıklarını anlatarak “İlimizde böyle bir yerin hazırlanması bizim için mutluluk verici. Bizim kendi tasarladığımız ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizi bu fuarda tanıtma fırsatımız olacak. Biz böyle bir çalışmaya destek veriyoruz. Olmasını istiyoruz. Batman’ın tanıtımı için önemli bir çalışma olacak” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete