GÜNDEM

“NEWROZ’U ÇEVRECİ BİR YAKLAŞIMLA KUTLAYALIM”

Nerwroz Bayramı’nda sıkça lastik yakıldığını belirten çevreciler, yakılan lastiklerin doğa, çevre ve toplum sağlığına büyük zarar verdiğine dikkat çekti.

“NEWROZ’U ÇEVRECİ BİR YAKLAŞIMLA KUTLAYALIM”
16-03-2015 19:22
Google News

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, kutlamalar esnasında lastik, siyah duman ve partüküll içerikli diğer maddeleri yakarak doğaya salınan zehirli duman ve gazların, doğayı tahrip ettiğini söyledi. Kavuş, otomobillerin eski lastikleri yakılarak doğaya salınan zehirli gazların kansorejen madde içerdiğini vurgulayarak “Newroz’un sembolü olan ateş yakılması esnasında çevrenin kirletilmemesine özen gösterilmelidir. Kamuoyundan beklentimiz Newroz’un anlam ve önemine uygun bir biçimde çevreci bir yaklaşımla kutlaması ve kesinlikle kimyevi maddeler ve lastiklerin yakılmamasıdır” dedi.

TERTİP KOMİTESİ İLE GÖRÜŞTÜK

Geçen yıl Newroz Kutlamaları’nda yakılan lastikler yüzünden ciddi manada kirliliğin oluştuğunu hatırlatan Başkan Kavuş “2015 Newroz’unda çevreci bir yaklaşım gösterilmesi için lastik ve maddeler yakılmamalıdır. Newroz Tertip Komitesi ve STK temsilcileri ile görüşerek, kutlamalarda çevreci bir yaklaşımın ortaya konulmasını istedik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete