Açılışa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer Öz, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

YEŞİL ALANLARA İHTİYAÇ VAR
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kentin nefes alabileceği yeşil alanlara büyük ihtiyaç duyduğunu ifade ederek "Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Batman’da yaz aylarında apartmanların sıcaklığından kaçmak isteyen vatandaşlarımız için böyle alanlara büyük ihtiyaç var. Daha önce açılan Jiyan Parkı’nın yoğunluğu bunun en somut göstergesidir. Bizlere düşen görev, bu alanların sayısını artırmaktır" dedi.
YEŞİL DEVRİM VURGUSU
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kentte son yıllarda büyük bir yeşil devrim yaşandığını vurgularken “Şehrimizin en büyük yaşam alanını, en büyük parkını hizmete açıyoruz. Yedi yıl öncesine baktığımızda 91 parkımız vardı. Bu sayıya 130 yeni park daha ekledik. Yeşil alan miktarımız 643 bin metrekareyken, bugün 1 milyon 913 bin metrekareye ulaştı. Bu %197’lik bir artış demek. Dahası, hayata geçirdiğimiz Mavi Yeşil Batman projesinin ilk etabı, şu anki tüm yeşil alanların toplamı kadar yeni alan kazandıracak. Yani Batman’ın yeşil alan miktarını bir kez daha katlayacağız. Eğer İstanbul Atatürk Havalimanı tamamen kent parkına dönüştürülmezse, Türkiye’nin en büyük şehir parkı Batman’da olacak. Bu iddialı bir hedef ama biz Batman'ı örnek şehir yapmak istiyoruz” dedi.

KADİM TOPRAKLARIN MODERN KENTİ
Vali Canalp, modern kentlerin sadece yollarla değil, meydanlar ve yeşil alanlarla da öne çıktığını belirtti. Kentin vizyon projeleri arasında yer alan yeni valilik binasının tamamlanmasıyla birlikte Batman’ın çok daha estetik bir şehir siluetine kavuşacağını belirten Vali Canalp “Biz Batman’ı kadim toprakların modern kenti olarak tanımlıyoruz. Modern kentlerin meydanları olur. Yeni Valilik binamızla birlikte kent meydanımız da olacak. Zaman geçebilir ama projelerimiz bitmez. Sürekli yeni fikirler, yeni projeler üretmeliyiz. Kamu kurumlarımızın da bu motivasyonla çalışmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.

ABİDE ŞAHSİYETLERDEN BİRİ…
Vali Canalp, Yaşar Kemal’in çok yönlü kimliğine dikkat çekerek “Yaşar Kemal, bu milletin abide şahsiyetlerinden biridir. Türk de olabilir, Kürt de olabilir. Ama şüphesiz ki bu ülkenin bir ferdidir. Edebiyatımızın en büyük değerlerinden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Türkiye Cumhuriyeti sadece Türklerin değil, aynı zamanda Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin, Gürcülerin ve Abazaların da devletidir. Hep birlikte bu devlete ve millete sahip çıkacağız. Herkesin birbirini gönülden sevmesi gereken bir döneme giriyoruz” dedi.
ÖNEMLİ BİR YAŞAM ALANI
Açılışı yapılan Yaşar Kemal Kent Ormanı, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma grupları ve yeşil peyzaj düzenlemeleriyle önemli bir yaşam alanı oldu.






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir