GÜNDEM

“NİYETİMİZ SALİH, AMELİMİZ DE SALİH OLUR İNŞALLAH”

Cumhurbaşkanı tarafından Batman Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof Dr. Aydın Durmuş, Batıraman Kampüsünde basın mensupları ile bir araya geldi.

“NİYETİMİZ SALİH, AMELİMİZ DE SALİH OLUR İNŞALLAH”
12-02-2017 21:43
Google News

 “ŞEHİR İLE ÜNİVERSİTEYİ BÜTÜNLEŞTİRMEDE KARARLIYIM”

Batman Üniversitesi için hedeflerini paylaşan Rektör Durmuş, şehir ile üniversiteyi bütünleştirmede kararlı olduğunu belirterek “Şehirle üniversitenin birleşmesini istiyorum. Şehirle bir gönül köprüsü kurmak istiyorum. Biz köprüyü kuralım da gelmek isteyen bu köprüden geçsin. Şehirle bütünleşmese, üniversite tek başına hiçbir şey yapamaz” dedi.

“CÜBBEMİZİN ÖNÜNDE DÜĞME YOK”

Cumhurbaşkanı tarafından gönderilen görevlendirme yazısı ile mazbatasını, basın mensuplarına gösteren Rektör Durmuş “Biz üçlü kararname ile atanmıyoruz. Üçlü kararnamede, Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzası olur. Biz direk Cumhurbaşkanlığının imzasıyla atanıyoruz. Bu durum, üniversitelerin özerk yapısını gösteriyor. Direk Cumhurbaşkanımıza bağlı olmamız, milletimize karşı sorumluluğumuzu arttırıyor. Bizim cübbemizin önünde düğme yoktur. Yani üniversite, milletin kanatları altındadır” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ İÇİN SİYASİ BASKI OLUŞTURUN”

Batman’da öncelikli talepler arasında yer alan Tıp Fakültesine ilişkin açıklama yapan Rektör Durmuş “Bir bölüm açıldığında bin öğrenci demektir. Bin öğrenci demek şehre büyük bir katkı demektir. Fakülteler, kanunla kurulur. Kanunlar ise siyasi baskı ile olur. Bunu da siz yapacaksınız. Bizler siyasetçi değiliz. Diyarbakır’da Tıp Fakültesi var, Batman’a gerek yok, diyenler olabilir. Bakın Karadeniz’e.

Samsun’da Tıp Fakültesi var, 80 km ilerisinde Ordu’da Tıp Fakültesi var, 100 km ilerisinde Trabzon ile Giresun’un Tıp Fakültesi var. Demek ki bu durum, şehrin dinamikleriyle ilgili. Batman, yakında büyük şehir olacak. Büyük şehre de tıp fakültesi yakışır. Buradan cenazeler otopsi için halen Diyarbakır’a götürülüyor. bu çok acı bir durum. Tabi biz mühendislikte de ilerlemek istiyoruz. Ayrıca YÖK’ten Eğitim Fakültesi için söz aldım Fen Edebiyatın içerisinde Eğitim Fakültesi kuracağız. Şu anda çocuklarımız yarın pedagoji eğitimi için Siirt’e Mardin’e gidiyor” dedi.

“ŞEHRE FABRİKALAR KURACAĞIZ”

Tekno Kent Projesi ile Batman’a fabrikalar kurmak istediklerini belirten Durmuş “Bu projeyi çok büyük iddialarla geçirdik. Teknoloji geliştirme bölgesinin mütevelli heyetinden MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON gibi STK’ları da yanımıza aldık. Kurucu olarak Vali Beyin önderliğinde üniversitemizde Tekno Kent kuruldu. Bununla biz, fabrika kuruculuğuna öncelik edeceğiz. 10 fabrika kumru hedefimiz var. Üniversitemize güvelikçi alırız, temizlikçi alırız ama bu rakamlar küçük rakamlar. Ancak kuracağımız fabrikalarda binlerce insan istihdam edilebilecek” dedi.

“ÜNİVERSİTENİN YERİNİ TARTIŞIRSAK ÇOK ŞEY KAYBEDERİZ”

Mardin-Batman arasındaki Savur Yolunun yapımında ısrarcı olacaklarını belirten Durmuş “Şu anda üniversitede 155 polis imdadı aradığımızda bize Bismil düşüyor. Üniversiteden Mardin’e bu köprüyü yaptırırsak, Mardin’e mesafemiz 60 kilometreye düşüyor.

Ha şimdi üniversitenin, şehir merkezinden 20 km dışarı yapıldığını tartışırsak çok şey kaybederiz. Bu yatırım yapılmış. 25 Milyon Lira harcanmış. Artık bu yatırımdan vazgeçmenin bir anlamı yok. Mevcut durumda ciddi projeler yapmaya yoğunlaşmamız gerekiyor” dedi.

“REKTÖRE İYİ VE GÜÇLÜ EKİP LAZIM”

Rektörlük makamının temsillik makamı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın Durmuş “Rektörün başarılı olabilmesi için kuvvetli bir ekip gerekir. Rektör çok kuvveli bir ekiple çalışması lazım. Şu anda biz 2 dekan atadık. Prof. Dr. Mustafa Nuri Türkmen, bu bölgenin çocuğu Urfalı. Prof. Dr. Gülriz Kozbe ise Batman’ın kültür envanterini çıkaran bir isim.  Ekibimiz inşallah kuvvetlidir, tabi takviyeler de yapacağız” dedi.

“TARİHE NOT DÜŞÜN VE 1 YIL SONRA BANA HESAP SORUN”

Toplantıda basın mensuplarına hedefleri ile ilgili bilgi veren Rektör Durmuş “Bu toplantıyı tarihe not düşün. İddia ve hedeflerimi tek tek not edin. 1 yıl sonra bunun hesabını bana sorun. Size açık çek veriyorum. Ve tekrarlıyorum, insanız, hata yapabiliriz. Eleştirilerinize açığız ama haksız eleştiri yapmayın, küçük işlerle uğraşmayalım, büyük işyerin peşinden koşalım” dedi.

“ÜNİVERSİTE OLABİLMESİ İÇİN 100 YIL GEREKLİ”

Bir üniversitenin üniversite olabilmesi için 100 yıl gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Durmuş “100 yıl geçmesi için de bir çocuğu doğurmanı gerekiyor. Tıp Fakültesini Batman’da mutlaka kurmak gerekiyor. Yeni doğmuş bir çocuğun koşmasını bekleyemeyiz. Henüz emeklemiyor bile. Ama el birliği ile bunu yapabiliriz” dedi.

“KİMSEYİ GÖREVDEN ALMADIM”

Üniversitede kendi ekibini oluştururken bazı akademisyenleri görevden aldığına dönük iddiaları yalanlayan Prof. Dr. Rektör Durmuş “Biz, hiç kimseyi görevden almadık. Daha bismillah, rektörlük koltuğuma bile oturmadım. Alındığı söylenen ismi, ben kendi elimle üniversiteye aldırdım, sırf ilahiyat fakültesini devreye sokabilmek için. İçimizde kesinlikle bir problem yoktur.

Yapay olarak üretilen bir algı operasyonu. Ben gelir gelmez dedim ki bazı arkadaşlar yoruldu artık, 8 senedir aynı statüde aynı sandalyede oturuyor. Hatta espri de yapıldı.

masasında açtığı Ku’ranı Kerimin sayfaları hiç değişmedi ve harfleri güneşten solmaya başladı diye. Arkadaşlar sandalyeleri değişsin, sandalyeler fethedilmiş bir kale gibi orda durmasın dedik. Ben makine mühendisiyim. Bakın metal ve çelik bile yoruluyor. Koltuklarda oturan isimlerin değişmesi, kimsenin özlük hakkıyla oynandığı anlamına gelmiyor” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYISINI 30 BİNE ÇIKARACAĞIZ”

4 yıl süreyle üniversitede rektörlük görevine atadığını hatırlatan Durmuş “Şu anda öğrenci sayımız 15 bine yaklaştı. 4 yıl sonra üniversitenin öğrenci sayısını 30 bine çıkartmak istiyoruz. 4 yıllığına seçildik. 4 yıl sonra güle oynaya inşallah görevi devredebiliriz. Niyetimiz salih, inşallah amelimiz de salih olur. Salih bir amelle inşallah bu projeleri tamamlarız. Bu konuda sizden ve şehirden de destek bekliyorum. Ufak hesaplar yapmayalım, büyük hesaplarla uğraşalım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete