GÜNDEM

NUSAYBİNLİ ESNAF, İŞYERİNİ SİYAH KURDELEYLE AÇTI

Mardin’in Nusaybin İlçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kalan işadamı, yerleştiği Batman’da işyerini siyah kurdeleyle annelere açtırdı.

NUSAYBİNLİ ESNAF, İŞYERİNİ SİYAH KURDELEYLE AÇTI
08-05-2016 18:46
Google News

Nusaybin’den kaçan annelerle birlikte işyerinin açılışını yapan Cemal Bozkur ve eşi Türkan Bozkurt, 32 yıldır Nusaybin’de güzellik salonu çalıştırdıklarını ancak yaşanan çatışmalar nedeniyle kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sığındığı Batman’da yeni bir güzellik merkezi açan Bozkurt Çifti, işyerinin açılış kurdelesini onlar gibi Nusaybin’den kaçan 24 anneye kestirdi. Leydi Güzellik Salonu’nun açılışında konuşan Cemal Bozkurt, Nusaybin'de 32 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini ancak yaşanan çatışmalar nedeniyle işyerinin kapılarının kapandığını söyledi.

“SİYAH KURDELE, ACIMIZI TEMSİL EDİYOR”

Kendi memleketlerini terk ederek göçmen durumuna düştüklerini söyleyen İşyeri Sahibi Cemal Bozkurt, işyerinin açılışında kullandığı siyah kurdeleye ilişkin “Yaşanan olaylar nedeniyle göç ettik. Rızkımız için uğraşıyoruz. Oğlum üniversitede tıp okuyor, kızım Nusaybin’de lise okuyordu. Bu işyerini açarak çocuklarımın rızkını çıkarmak istiyorum. Siyah kurdele ile açmamızın nedeni acımızı temsil etmesidir. Anneler Günü olduğu için açılışı, savaşzede annelerimize yaptırdık. Acıları paylaşarak azaltmak istedik” dedi.

TÜRKİYE'NİN HEPSİ BİZİM MEMLEKETİMİZ

İşyeri sahibi Cemal Bozkurt’un eşi Türkan Bozkurt ise “Nusaybin bizim doğup büyüdüğümüz yer, memleketimiz. Türkiye'nin hepsi bizim memleketimiz. Çok sıkıntılar yaşadık. Dileğimiz bu acıların sonlanmasıdır” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete