GÜNDEM

“O AĞAÇLAR KESİLMEYECEK”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Batman-Hasankeyf Yolu üzerinde, Gazi YİBO’nun bahçesinde inşa edilmesi planlanan 24 derslikli okul projesi nedeniyle kesilme tehlikesi altında bulunan ağaçlarla ilgili açıklama yaptı.

“O AĞAÇLAR KESİLMEYECEK”
16-06-2017 21:49
Google News

AĞAÇLARIN AKIBETİ MERAK EDİLİYORDU

Batman-Hasankeyf Yolu’nun 5. kilometrede Gazi YİBO’nun bahçesinde, 24 derslikli okul projesinin yapılacağı gündeme geldi. gazetemizde çıkan haberler ve kaleme alınan köşe yazıları ile, okul projesi nedeniyle alanda bulunan yüzlerce çam ağacının akıbeti sorulurken, rahatlatıcı açıklama, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nden geldi.

“ETKİLENECEK AĞAÇLAR OLURSA O AĞAÇLARI MUTLAKA TAŞIYACAĞIZ”

Genel Sekreter Abdülkadir Özer “Okul projelerinin yer tahsisini Milli Eğitim Müdürlüğü yapar, biz ise ihalesini yaparız. 24 derslikli okul projesi bize geldiğinde, belirtilen yere bizzat giderek inceleme yaptım. Gazi YİBO’nin bahçesinde bulunan halı sahada okul projesi yapılacak. Teknik ekiplerin incelemesi sürüyor. Elbette ağaçların kesilmesini biz de tasvip etmeyiz. Okulun, ağaçların arasına sıkışıp kalmasını da doğru bulmuyoruz. Elimizde iki seçenek var: ya okul projesini çekme payı ile boş alana kaydırıp, ağaçlardan biraz daha uzaklaştıracağız ya da okulun yol kısmına girecek çok az sayıda ağaç için taşıma işlemi yapıp, taşıyacağımız ağaçları da okulun park alanına dikeceğiz. Kurum olarak biz de çevreci bir yaklaşımla, doğanın korunması ilkeleri ile hareket ediyoruz. Kamuoyunun içi rahat olsun” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete