EĞİTİM

O BESİN, DEPRESYONU VE KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

O BESİN, DEPRESYONU VE KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

O BESİN, DEPRESYONU VE KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR
12-04-2018 21:13
Google News

Batman Medicalpark Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Ahmet Ozan Özcan, omega-3’ün önemine dikkat çekti, “balık yağı kullanın” dedi.

BALIK YAĞININ, FAYDALARI VAR

Özcan, besin grupları içinde en fazla enerjiyi yağlardan elde ettiğimizi belirterek “Yağların da birçok çeşidi ve çeşidine göre farklı faydaları var. Son zamanlarda en çok konuşulan yağlardan biri de balık yağı yani omega–3 yağ asidir” dedi.

DEPRESYONU VE KALP RAHATSIZLIKLARINI ÖNLÜYOR

Omega-3’ün, kalp hastalıkları riskini azalttığının kanıtlandığını belirten Özcan “Depresyon tedavisinde olumlu etkisi vardır. Gebelikte kullanılması durumunda bebeğin beyin ve göz gelişimine katkı sunar. Daha genç bir cilt ve parlak saçlar için önemlidir. Alzheimer’ın önlenmesine yardımcı olur. Çocuk ve yetişkinlerin, beyin ve göz sağlığı için önemlidir. Diyabetin önlenmesinde faydalıdır. Karaciğer sağlığı için önemlidir” dedi.

CEVİZ VE KURUBAKLAGİLDE DE OMEGA-3 VAR

Omega-3’ün, yağlı balıklarda, özellikle soğuk sularda yaşayan uskumru, ton, somon, sardalye gibi yağlı balıklar ile gölde yaşayan alabalıklarda bulunduğunu belirten Özcan “Balık tüketmek, kan kolesterol seviyesini düşürür. Ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur. Haftada en az iki kez buğulama veya ızgara olarak balık, günlük iki, üç ceviz veya 8–10 adet badem, günlük bir tabak yeşil yapraklı sebze yemeği veya salata, yoğurt veya salatanızın içine bir yemek kaşığı kadar keten tohumu serpin, haftada en az iki kez kurubaklagil tüketin. Balık tüketemiyorsanız günde 1000 mg'lık balık yağını, doktor tavsiyesi ile alın” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?