GÜNDEM

“O KÖY, BİZİM KÖYÜMÜZ”

Ezidi’lerin, Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Kelhok (Kuşçukuru) Köyü için açtıkları davanın karar duruşması, 3 Ekim’de Batman Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. Ezidiler, nihai karar öncesi destek turlarına çıktı.

“O KÖY, BİZİM KÖYÜMÜZ”
28-09-2018 18:21
Google News

 

HUKUK MÜCADELEMİZ 6 YILDIR SÜRÜYOR

Gazetemizi ziyaret eden Êzidi Dernekleri Konfederasyonu Üyesi Nedim Erkiş “1992’lerde, Kelhok Köyü ve 2 Mezrasında, tapulu ev ve meralarımızı, yörenin aşiretine emanet bıraktık. Geri döndüğümüzde alacağımıza dair imzalar attık. Gerek siyasi, gerek toplumsal bazı nedenlerden dolayı buraları terk edip, Avrupa’ya gittik. 2012 yılında, 8 aile olarak geldik. Ev ve meralarımıza yerleşmek istedik. Köydeki ev ve arsalarımız duruyor. O bizim, köyümüz. Köyümüzü bize vermeyeceklerini söylediler. Hukuk mücadelemiz 6 yıldır sürüyor” dedi.

“YATIRIMLARIMIZI, MEMLEKETİMİZE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Erkiş “Mahkeme 6 yıldır devam ederken, buranın gelenek ve göreneklerine uygun şekilde, kanaat önderleri ve âlimlere gittik. Barışçıl yönden hakkımızı aradık. Mahkeme için 6 yıldır Avrupa’ya gidip geliyoruz. Her gelişimizde, otellerde perişan oluyoruz. Bize yapılan, zulümdür. Bizim köyümüzde, bizim evlerimizde yaşıyorlar, bizim meralarımızı Koçerlere kiralamışlar, mallarımızı paylaşmışlar. Arsa tapuları ile ilgili birçok mahkemeyi kazandık. Mahkeme kararı dinlemiyorlar. 3 Ekim’de görülecek mahkeme, evlerin boşaltma ve tahliyesi ile ilgilidir. Umutluyuz. Karar, hukuka dayalı, lehimize çıkarsa, emsal olacak. Batman, Viranşehir, Midyat, Diyarbakır’da yaklaşık 100 bin Ezidi’yi ilgilendirecek. Köyümüze geri döneceğiz. Yatırımlarımızı, kendi memleketimize yapmak istiyoruz. Tüm tecrübelerimizi ülkemize, köyümüze getirmek istiyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete