EĞİTİM

OCAKOĞLU; “RUHSAL SORUNLARDA ERKEN ÇÖZÜM ÖNEMLİ”

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde, çocuk ve ergen hastalarda görülebilecek davranış, düşünce, duygu ve bunlarla ilişkili sorunların değerlendirilmesi alanlarında tanı ve tedavi uygulayan Çocuk Psikiyatri ve Ergen Servisi, bölgeye hitap ediyor.

OCAKOĞLU; “RUHSAL SORUNLARDA ERKEN ÇÖZÜM ÖNEMLİ”
20-09-2018 22:15
Google News

TANI VE TEDAVİ UYGULANIYOR

Uz. Dr. Binay Kayan Ocakoğlu “Çocuk ve ergen psikiyatrisi polikliniğimizde, çocuklarda ve gençlerde görülebilecek davranış, düşünce, duygu ve bunlarla ilişkili sorunların değerlendirilmesi, tanının konulması ve gerekli tedavinin uygulanması hedeflenir” dedi.

RUHSAL SORUNLARA MÜDAHALE EDİLİYOR

Dr. Ocakoğlu, çocukluk çağında sık karşılaşılan zeka geriliği ve ilişkili sorunlar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, karşıt olma karşı gelme bozukluğu, davranış bozukluğu, konuşmada gecikme, kekemelik ve diğer konuşma ve iletişim bozuklukları, otizm ve otizm ile ilişkili sorunlar, okul reddi, ayrılma anksiyetesi bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu gibi kaygı bozuklukları, depresif bozukluk ve manik depresif bozukluk gibi duygudurum bozuklukları, şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, fiziksel, duygusal ve cinsel istismar, madde kullanımı, tik bozukluğu, yeme bozuklukları, genel tıbbi duruma bağlı ruhsal sorunlar gibi durumlarda gerekli müdahalelerin yapıldığını ve ruhsal sorunlarda erken çözümün önemli olduğunu söyledi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete