GÜNDEM

“Oda olarak Teknokent’i destekledik”

8 Ekim’de yapılacak olan BATSO seçimlerine Mavi Pusula ile girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlatmaya devam ediyor.

“Oda olarak Teknokent’i destekledik”
29-09-2022 15:34
29-09-2022 15:35
Google News

Batman Üniversitesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan teknokent projesine katkı sunduklarını belirten Demir, “Teknokent’in kurulmasında ve Batman’a kazandırılmasında BATSO olarak çok emek verdik. Batman Üniversitesi bünyesinde 37 dönümlük bir arazi tahsisi gerçekleşti ve tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah burada teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarına yönelik üniversite sanayi işbirliği kapsamında projeler üretilecek ve bu projeler sanayide katma değere dönüştürülerek Batman ekonomisine de büyük katkı sunacaktır. Teknokent, Batman’ın dinamiklerini harekete geçirecek, üniversite-sanayi işbirliği ile Batman’ın önünü açacak ciddi projeler üretecek, Batman’a yön verecektir. Batman Üniversitesi Batı Raman yerleşkesinde yapımı tamamlanan Teknokent binasına iş dünyasının yer alması için girişim başlattık. BATSO olarak Teknokent’te yer alan 5 kurumdan biriyiz. Teknokent’te iş dünyasından firmaların müracaatları var. Özellikle bu konuda yazılım firmalarının başvuruları dikkat çekiyor. Teknokent binasında oluşturulacak komisyon marifetiyle orada yer almak isteyen firmalara yer tahsisi yapılacak. Özellikle marka firmaların Teknokenti’mizde yer almalarını istiyoruz. Teknokent’i BATSO ile birlikte aktif hale getirmenin çabası içinde olacağız.

Üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırarak, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün ve üretim yöntemleri geliştirilmesini destekledik. İlimiz ve ülkemizin dünya pazarında rekabet gücünün yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla işbirliği protokolünü imzaladık. Batman Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolüyle sanayinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?