GÜNDEM

ÖDÜLÜNÜ SELÇUK BAYRAKTAR’DAN ALDI

Batman Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Nergis Özçam, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla hazırladığı Kendini Koru Bilekliği Projesi ile Erzurum’da düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Türkiye 2’ncisi oldu.

ÖDÜLÜNÜ SELÇUK BAYRAKTAR’DAN ALDI
12-10-2020 18:22
Google News


BAKAN SOYLU, PROJEYİ TAKİBE ALDI
Özçam, ödülünü Gaziantep’te düzenlenen TEKFONEST’te, Türkiye’nin ilk yerli üretim S/İHA Sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı. Proje ile yakından ilgilenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, proje üzerinde çalışılması için ilgili birimlere talimat verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aranan Özçam’a projenin incelendiği müjdesi verildi.

Öğrencisi Özçam’ı konuk eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş “Nergis kızımız, gençlerimize fırsat verildiğinde nelerin yapılabileceğini en güzel şekilde ortaya koymuştur. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla geliştirdiği projeyi üniversite olarak başından sonuna kadar destekledik” dedi.

HEDEFİM ÜNİVERSİTEMDE BÖYLE PROJELERİN OLDUĞUNU GÖSTERMEK
Türkiye ikincisi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Özçam “Öncelikli amacım kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, bir diğer amacım ise hem üniversitemin hem kentimin adını duyurmaktı” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete