GÜNDEM

OĞLU İŞE GİRDİĞİ İÇİN ENGELLİ MAAŞI KESİLDİ

İddialara göre Petrolkent Mahallesi’nde ikamet eden 52 yaşındaki Süleyman Mutlu’nun 19 senedir aldığı aylık 650 TL’lik engelli maaşı, oğlu işe girdiği gerekçesiyle kesildi.

OĞLU İŞE GİRDİĞİ İÇİN ENGELLİ MAAŞI KESİLDİ
02-01-2019 21:49
Google News

19 YILDIR ENGELLİ MAAŞI ALIYORDU…

Böbrek nakli olduğu ve bacağında sakatlık olduğu için Süleyman Mutlu’ya, 2000 yılında engelli maaşı bağlandı. Süleyman Mutlu, ailesini engelli maaşı ile geçindirmeye başladı. Mutlu’nun 6 çocuğundan biri evlendi, biri İstanbul’da, biri ise Mardin’in Midyat İlçesi’nde asgari ücretle işe girdi. İddialara göre eşi ve 4 çocuğu ile aynı evde yaşayan Mutlu’nun engelli maaşı, 3 ay önce sebepsiz yere kesildi.

OĞLU İŞE GİRDİĞİ İÇİN ENGELLİ MAAŞI KESİLMİŞ

Bilgi almak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giden Mutlu “Gelirin 700 TL’nin üzerine çıktığından, engelli maaşın kesildi” yanıtını aldı. Oğullarından birinin Midyat, birinin de İstanbul’da çalışıp yalnızca kendi ihtiyaçlarını zar zor karşılayabildiği, ailesinin tek geçim kaynağının ise kendisine ait engelli maaşı olduğunu söyleyen Süleyman Mutlu, gazetemiz aracılığı ile yetkililere seslenirken “Oğullarım çalışıyor diye benim engelli maaşımın kesilmesine anlam veremedim. Onlar Batman’da bile değil. Çalışıp kendi ev kiraları ve giderlerini ancak karşılıyorlar. Ben, eşim ve evdeki 4 çocuğumun tek geçimi, benim engelli maaşımdır. Ayda 650 TL engelli maaşı alıyordum, onu da iptal etmişler. 3 ayda perişan olduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete