EĞİTİM

Öğrenciler KAHEV’le yazılım öğreniyor

Okulları renklendiren ve tadilatlarını yapan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Haziran Ayında Yavuz Selim Ortaokulunda açtığı zeka oyunları atölyesinde öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor.

Öğrenciler KAHEV’le yazılım öğreniyor
25-10-2023 16:35
25-10-2023 16:37
BATMAN
Google News

DEĞERLİ BİR PROJE…

Yavuz Selim Ortaokulunda açtıkları zeka oyunları atölyesine ilişkin bilgi veren KAHEV Başkanı Uzman Doktor Demet Başer “KAHEV olarak, ülkemizin aydınlık gençlerine ilkokul, ortaokul ve lise kademesi bununla birlikte ülkemizin üniversitelerinde eğitim gören pırıl pırıl gençlerimize burs desteği sağlamaktayız. Sağladığımız burs desteklerinin yanında bir de nitelikli eğitime ulaşamayan ilkokul ve ortaokul kademesindeki çocuklarımızı, sağladığımız sosyal sorumluluk projelerimizle, milli eğitim müdürlükleriyle imzaladığımız protokol kapsamında paydaş bir şekilde nitelikli derslerle buluşturmaktayız. Yavuz Selim Ortaokulunda her hafta çocuklarımıza robotik ve yazılım dersleri vermekteyiz. Hâlihazırda kullanılmayan bir atölyesi olan okulda, çocuklara robotik ve yazılım öğrenme şansı vermek bizim için çok değerli bir proje.  Geleceğin olmazsa olmaz becerilerinden robotik ve kodlama alanında yeterlilik kazandırıp öğrencilerimizin,  hayata atılacağı iş yaşamlarında üretimi esas alan başarılı bireyler olmaları için 3 boyutlu tasarım, hidrolik sistemler, problem çözme, dijital beceriler, analitik düşünme, proje tabanlı takım çalışması, yazılım üretme gibi 21. yüzyıl sorunlarına çözüm üretebilecek ve yaşamlarını her alanda kolaylaştıracak bilgi ve deneyime sahip bir seviyeye gelmelerini hedeflemekteyiz” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ HAKKINI SAVUNUYORUZ

eğitimde fırsat eşitliği hakkını savunduklarını belirten Dr. Başer “Ülkemizde yaşayan her çocuğumuzun,  eşit eğitim hakkı olduğuna inanarak verdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklarımızın bilgiyi çağda yakalamalarına fırsat vermekteyiz. Bizim için her çocuk değerlidir ve biriciktir. KAHEV’le geleceğe güvenle bakan, değişen dünya düzeniyle farklılaşan taleplere cevap arayabilen ve cevap veren çocukların yetişmesi öncelikli hedefimizdir” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete