EĞİTİM

ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında Batman İl Öğrenci Meclisi Divan seçimi yapıldı.

ÖĞRENCİLER SANDIK BAŞINA GİTTİ
04-12-2015 19:35
Google News

TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Şube Müdürleri Cemal Konakçı, İshak Büyükkaya öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ÖĞRENCİLERE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ AŞILANIYOR”

Programda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yılmaz “Bu projenin amacı öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, propagandalarını yapmak üzere kürsüye çağrıldı.

İL DİVAN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Seçime, il ve ilçelerde divana seçilen 30 öğrenci katıldı. Divan seçiminde İl Öğrenci Başkanlığına İzzettin Üner, Başkan Vekilliğine Ahmet Kulpu, üyeliklere ise Yunus Mahmutoğlu, Asım Dilber ve Musa Yalgattekin seçildi. İl Divan Üyeliğine seçilen öğrencilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, TBMM Çocuk Meclisinde ilimizi temsil edecekleri belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete