EĞİTİM

Öğrenciler üretti, öğretmenler ulaştırdı

Milli Eğitim Müdürlüğü, depremin ilk anından itibaren barınma, gıda, arama-kurtarma çalışmaları ile takdir topladı.

Öğrenciler üretti, öğretmenler ulaştırdı
17-02-2023 03:01
16-02-2023 16:45
BATMAN
Google News

MESLEK LİSELERİNDE ACİL ÜRETİME GEÇİLDİ

Deprem sonrası Bakanlık, Valilik, Belediye ve AFAD ile koordineli çalışmalara başlayan Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremzedelerin ihtiyaçlarına göre meslek liselerinde üretime geçti.

ARAMA KURTARMA EKİBİ İSLAHİYE’YE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Ekibi, Gaziantep’in İslâhiye İlçesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Batman’da  2000 öğretmen, gönüllü olarak deprem bölgelerindeki çalışmalara katılmak üzere başvuruda bulundu. Deprem bölgelerine gönderilen 200 öğretmen, barınma, gıda, arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. Batman’dan giden gönüllü rehber öğretmenler ise deprem bölgesinde kurulan psikososyal destek merkezlerinde depremzedelere moral ve motivasyon desteği verdi.

ÖĞRENCİLER ÜRETİM YAPTI

Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin işlettiği Belediye Halk Ekmek Fırınında günlük 60 bin ekmek üretilerek deprem bölgelerine gönderildi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekip, İslâhiye’de 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kurdu. Batman’dan mutfak ekipmanları, kuru gıda bakliyat ve içecekler de bölgeye gönderildi. Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekip, Hatay’da 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kurdu. Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen çadır içi ve çadır dışı sobalar, deprem bölgelerine gönderildi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından üretilen yer minderi, yatak tulumu ve günlük yaşam malzemeleri deprem bölgelerine gönderildi. Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise depremzedeler için temizlik malzemeleri üretti. Depremzedeler için Milli Eğitim Çalışanları ve velilerin yaptığı ayni yardımlar da deprem bölgesine gönderildi.

Deprem bölgesinden Batman’a sığınan vatandaşlar için öğrenci pansiyonları hazır hale getirilerek depremzedelerin yerleştirilmeleri sağlandı. Bakanlık koordinesinde deprem mağduru çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik destek verilmeye başlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete