EĞİTİM

ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞ MAĞDUR...

Batman Üniversitesi Kampüsü, Emekliler TOKİ ve Kuyubaşı TOKİ’nin bulunduğu Batman’ın Batıraman Güzergâhında ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor.

ÖĞRENCİLER VE  VATANDAŞ MAĞDUR...
02-11-2018 19:49
Google News

 

HEM ÖĞRENCİLER HEM DE TOKİ SAKİNLERİ MAĞDUR

10 Bin nüfuslu Emekliler TOKİ, 10 Bin öğrencili Batman Üniversitesi ve 2 bin nüfuslu Kuyubaşı TOKİ’de otobüs sayısının yetersiz olmasından ötürü mağduriyet yaşanıyor. Emekli TOKİ’ye 6 ve 10 numaralı otobüsler, Kuyubaşı TOKİ’ye 6 numaralı otobüs, Üniversite’ye ise 9 numaralı otobüs sefer yapıyor. Belediye’nin, Batıraman’a gönderdiği 6, 9 ve 10 numaralı otobüsler, güzergâha yetmiyor.

6 NUMARALI OTOBÜSTE İZDİHAM BİTMİYOR

Emekli ve Kuyubaşı TOKİ’ye yolcu taşıyan 6 numaralı otobüste izdiham eksik olmuyor. Geçen haftaya kadar sadece Kuyubaşı TOKİ’ye yolcu taşıyan 6 numaralı otobüs, Emekli TOKİ’nin sefer yetersizliği tepkilerini dindirmek için Emekli TOKİ’ye de yolcu taşıyacak şekilde düzenlendi. İki TOKİ yerleşim birimine yolcu taşımaya başlayan 6 numaralı otobüste izdiham eksik olmuyor. Çocuklu kadınlar ve genç kızlar, tıklım tıklım dolan otobüste yolculuk yapmakta zorlanıyor.

DURAK YOK, YAĞIŞLI GÜNDE OTOBÜS BEKLİYORLAR

Batıraman’daki ulaşım sorunu bununla da sınırlı değil. Batman Üniversitesi Batıraman Kampusünde okuyan öğrenciler, durak olmadığı için yazın sıcağında, kışın soğuğunda dakikalarca otobüs bekliyor. Öğrenciler, yağışlı günlerde, altında bekleyebilecekleri bir durak istiyor.

YOL BOYUNCA TEK BİR KAVŞAK YOK

Batıraman Güzergâhında kavşak olmaması da başka bir sorun. Yola giren araçlar, 10–15 kilometre yol gittikten sonra Kuyubaşı TOKİ Konutları önündeki kavşaktan dönüş alabiliyor. Olası felaketlerde ambulans ya da itfaiyenin, ol güzergâhındaki okullara ulaşabilmesi için ya ters yönden hareket etmesi ya da Kuyubaşı TOKİ Kavşağından dönüş alması gerekiyor. Okulların ve Yeni Stadın bulunduğu yola en az 3 kavşak yapılması gerekiyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete