GÜNDEM

Öğrenciler yine yaya kaldı

Batman merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitim sistemiyle merkez okullarına taşınan öğrencilerin, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde taşınmayacakları açıklandı.

Öğrenciler yine yaya kaldı
15-08-2023 16:05
15-08-2023 16:02
BATMAN
Google News

KÖYLÜLER TEPKİLİ…

Geçen dönem sayıları 1600’ü bulan öğrencilerin yüzde 50’sinin taşıma ihaleleri iptal edilerek, yüzlerce öğrenci mağdur edilmişti. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kalan taşıma işinin iptal edilmesi, köy muhtarları ve öğrenci velilerinin tepkisine yol açtı.   Köy muhtarları ve öğrenci velileri “Geçen yıl belediye otobüsünün gittiği köylerde taşımalı eğitim ihalesi iptal edilmişti. 2022–2023 eğitim ve öğretim döneminde 800’e yakın öğrenci ciddi anlamda mağdur edildi. Çoğu öğrenci açık öğretim liselerine mecburiyetten geçiş yapmak zorunda kaldı. Bu yıl ise bize gelen bilgiler doğrultusunda bütün köylerde taşımalı eğitimin kaldırıldığını öğrendik. Gerekçe olarak okul yurtlarının boş kaldığı ve isteyen öğrencilere ise yurtta konaklama hizmeti verileceği belirtiliyor. Özellikle kız çocuklarımızın yurtlarda kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bölge olarak örf ve adetlerimiz ortada. Öğrencinin evi merkeze yakınken, taşımalı eğitim ile gidip gelirken böyle bir kararın alınması doğru değil. Bizler çocuklarımızı akşam evimizde görmek istiyoruz” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ali Hacıoğlu
Ali Hacıoğlu 9 ay önce
Veli, cebinden yüz lira vermemek için devlet bin lira versin diyor. Abonman kart ücreti yüz lira bir ay git gel . Yapılan iş doğru yerleşim yerine belediye otobüsleri gidiyorsa öğrenci o araçla okula gidip gelebilir
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete