EĞİTİM

ÖĞRENCİLER YURT İSTİYOR

Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, barınma sorunu yaşıyor.

ÖĞRENCİLER YURT İSTİYOR
05-03-2015 17:20
Google News

Kız öğrenci yurdunun 18 km dışındaki Batı Raman Kampüsü’nde bulunması ve kız öğrencilerinin yaşadığı güvenlik sorunu sık sık gündeme getirilmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmaması öğrencilerin tepkisine neden oluyor.

ÖĞRENCİ SAYISI 8500, YURT KAPASİTESİ İSE 1350

Kredi Yurtlar Müdürlüğü’ne bağlı tesislerin yetersizliğinden dolayı yurt sorunu yaşayan öğrenciler, yetkililerden yeni yurtların yapılmasını istiyor. Öğrenciler, Kredi Yurtlar Müdürlüğü’ne bağlı 600 kişilik erkek, 750 kişilik kız öğrenci olmak üzere toplamda 1350 öğrenciye barınma imkânı sunulurken, yüksek öğrenim faaliyeti yürüten Batman Üniversitesi’nin öğrenci sayısının ise 8 bin 500 olduğunu belirtti.

KIZ YURDU, ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAK

Mücavir alan dışında bulunan Batı Raman Kampüsü’nde kız yurdunun kurulmasına tepki gösteren kız öğrenciler “Özgecan Arslan cinayetinden sonra bizler de güvenlik sorunu yaşıyoruz. Şehrin dışına, dağın başına kız başımıza bırakılmışız. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve ilgili Genel Müdürlüğü yetkililerden bu konuda çözüm üretmesini istiyoruz” dedi. Önümüzdeki eğitim döneminde Batman Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 11 bini bulması beklenirken mevcut yurtların gelecek öğrencilere yeterli olamayacağı şimdiden tartışma konusu oldu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete