EĞİTİM

ÖĞRENCİLERE 68 BİN KİTAP DAĞITILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere 68 bin adet kitap desteği sağlandı. Batman Valiliği, İl Özel İdaresi ve Batman Belediyesi desteğiyle

ÖĞRENCİLERE 68 BİN KİTAP DAĞITILDI
04-03-2021 20:52
Google News

 

Bakanlığın dijital olarak yayınladığı kitapların 5, 6, 7. Sınıflara Beceri Temelli Test Kitapları, 8. Sınıflara LGS'ye Hazırlık Çalışma Kitapları adı altında toplam 20 Bin adet kitabın basımı yapılarak kırsalda ve merkezde okuyan öğrencilere dağıtıldı. Bakanlığın 48 Bin 514 kitabı ve 20 Bin kitabın dağıtımıyla toplam 68 Bin 514 kitap dağıtılmış oldu. Ayrıca Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden Bakanlıkça dijital olarak yayınlanan 2, 3,  4. sınıflara yönelik toplam 9 Bin kitap basım aşamasında olup kırsaldaki ve merkezdeki internet erişimi olmayan öğrencilere dağıtılacak. 
VALİ, HANDEMİ SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERE SAĞLANAN DESTEKLERİ SIRALADI
Vali Hulusi Şahin “2020 yılı Mart ayından itibaren COVID–19 salgını ile birlikte ülkemiz genelinde uzaktan eğitim sürecine başladık. Millî Eğitim Bakanlığımızca EBA Canlı Sınıf ve TRT EBA TV desteğiyle uzaktan eğitim yayınları sağlanmış ve ülkemiz genelinde uygulanmaya başlanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da tüm sınıf seviyelerinde kazanımları içeren video içerikleri hazırlanmış YouTube/Batmanilmem kanalı üzerinden öğrencilerimizin istifadesine sunulmuştur. Millî Eğitim Bakanlığının bu çalışmalarına destek olarak, Valiliğimizce ilimize bağlı kırsal alandaki öğrencilerimizin istifadesine sunmak amacıyla Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından dijital ortamda e-kitap olarak yayınlanan Çalışma Kitabını çocuklarımıza basılı kitap haline getirerek ulaştırıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete