SİYASET

ÖĞRENCİLERE DAĞITILAN TABLETLER KAPANDI MI?

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiği soru önerisinde, öğrencilere Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin IMEI kaydı olmadığı için kapandığını belirtti.

ÖĞRENCİLERE DAĞITILAN TABLETLER KAPANDI MI?
17-06-2021 11:37
BATMAN
Google News

TABLET DAĞITACAK FİRMA, HANGİ USULLE BELİRLENDİ

Vekil Tiryaki “Eğitim-öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve okullarda teknoloji kullanımının artırılması amacıyla Bakanlığınız ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında 2010 yılında imzalanan bir protokolle hayata geçirilen Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi ile öğrencilere tablet dağıtılmıştı. Ancak dağıtılan tabletleri alan öğrencilere bir süre sonra, IMEI numaralı cihazınızın kaydı bulunmamaktadır. Cihazınız 120 gün içerisinde kapanacaktır, mesajının geldiği ve söz konusu sürenin dolmasıyla tabletlerin kullanıma kapandığı bilgisi öğrenciler ve veliler tarafından dile getirilmiş, Bakanlığınız eliyle dağıtılan tabletlerin kayıt dışı olması sebebiyle kapatıldığı iddiaları basında da sıkça yer almıştır. Proje kapsamında bugüne kadar dağıtılan tablet sayısı kaçtır? Dağıtılan tabletlerden kaçı kayıt dışı olması sebebiyle kapanmıştır? Proje kapsamında hangi marka ve modellerde tablet dağıtılmıştır? Dağıtılacak tabletlerin tedarikçi firma ya da firmaları hangi usule göre belirlenmiştir? Kapanma riskiyle karşı karşıya olan tabletlerden doğan sorunların giderilmesi amacıyla ne gibi planlamanız vardır?” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Remzi
Remzi 3 yıl önce
Tabletleri ithal eden firmanın bir çok gümrük yolsuzluğu var . sanırım şu an firma müfettiş incelemesi devam ediyor firma adam gibi bir incelemeye alınsa yapmış olduğu yolsuzluklar ortaya çıkacaktır
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete