EĞİTİM

Öğrencileri, Aybüke Öğretmenin izinden yürüyor

Batman'ın Kozluk İlçesinde 9 Haziran 2017'de karne dağıttıktan sonra evine dönerken dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 22 yaşındaki Aybüke öğretmenin hatırası, görev yaptığı okulda yaşatılıyor.

Öğrencileri, Aybüke Öğretmenin izinden yürüyor
08-06-2023 15:09
08-06-2023 15:11
Google News

Bu yıl fen lisesine dönüştürülen okul binasında Aybüke Öğretmenin duvarlara asılı fotoğrafları duruyor. Okula kazandırdığı müzik atölyesinde öğrencileri sanatla buluşturan Aybüke öğretmen, severek söylediği Mağusa Limanı türküsü ile anılıyor.

"PİYANO ÇALMAYI ÖĞRENİYORUM"

Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi'ndeki müzik sınıfında enstrüman çalmayı öğrenen öğrenci Rabia Arıcı “Keşke bize bu sınıfta müzik dersi verebilseydi. Müzik atölyesinde öğretmenlerimizin desteğiyle farklı müzik aletlerini çalmayı öğreniyoruz. Arkadaşlarımızla koro oluşturuyoruz” dedi.

OKULA BAŞLADIĞI İLK GÜN, "OKULUMUZDA MÜZİK SINIFI VAR MI?" DİYE SORDU

Aybüke öğretmen ile aynı dönemde okulda müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi Müdürü Nazmi Altuner de "Kendi imkanlarıyla müzik sınıfı oluşturdu. Kendisine ait birkaç enstrüman getirdi. Müzik dersinin uygulamalı bir şekilde yapılması için gayret ediyordu. Dönemin okul müdürüyle yaptığı görüşmelerden sonra kaymakama okulun piyano eksiğini ileterek bu okula bir piyano kazandırmıştı" dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete