GÜNDEM

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİ KARANLIKTA!

Elektrik kesintilerinin sıklıkla yaşandığı Batman’da, öğrenciler mum ışığında sınavlara hazırlanmak zorunda kalıyor.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİ KARANLIKTA!
08-12-2015 21:09
Google News

Çetin kış soğuklarının yaşandığı günlerde ısınmaya bağlı elektrik kullanımı nedeniyle artan elektrik kesintileri, henüz kara kış başlamadan da vatandaşı canından bezdirdi. Uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı kentte, vatandaş DEDAŞ’a tepkili.

MUM IŞIĞINDA SINAVA HAZIRLANIYORLAR

Evde ders çalışma ortamı bulamadığı için kalem ve kitapları ile birlikte Sağlık Mahallesi Komando Caddesi üzerinde bulunan Gençlik ve Kültür Evi’ne gelen öğrenciler, elektrik kesintisi nedeniyle karanlıkta kaldı. Marketten aldıkları mumlarla ders çalışmaya devam eden öğrenciler “Karanlıkta çalışmak çok zor, çünkü hiçbir şey göremiyoruz. Yaklaşık 2 haftadır elektrikler sık sık kesiliyor. Biz öğrenciler kimimiz KPSS’ye, kimimiz YSG’ye çalışmak için gece buraya geliyoruz. Kalabalık aile nüfuslarından dolayı evde ders çalışma ortamı bulamıyoruz. Ama burada da elektrik olmadığı için ders çalışamıyoruz” dedi.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

Açıklamasında DEDAŞ’a seslenen öğrenciler “Elektrik kesintileri Batman’ın kaderi olmamalı. Kardeşlerimiz ödev yapmadan okula gitmek zorunda kalıyor, biz ise ders çalışmadan sınava girmek zorunda kalıyoruz. Bu adaletsizlik değil de nedir? Valilik ve DEDAŞ, sesimizi duysun. Öğrenciler, geleceğimizdir diyorlar ama öğrenciler karanlıkta” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete