TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Öğrencilerin geliştirdiği ödüllü roketler TEKNOFEST'te vitrine çıktı

Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan Roket Yarışması'nda dereceye giren roketler, Ankara'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te görücüye çıktı.

Öğrencilerin geliştirdiği ödüllü roketler TEKNOFEST'te vitrine çıktı
01-09-2023 16:45
01-09-2023 16:46
BATMAN
Google News

AA'nın 8. kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, Etimesgut Havaalanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Etkinlik kapsamında pek çok teknolojik ürünle birlikte, lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren bazı roketler de vitrine çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknogaraj Projeler Koordinatörü Çağdaş Kaya, AA muhabirine, sergiledikleri roketlerin TEKNOFEST Roket Yarışması'nda derece aldığını söyledi.

Kaya, "Üniversiteler Arası Roket Yarışması"nda yüksek irtifada birinci olan Çağdaş Roket takımın roketinin "Girişim" standında, Liseler Arası Roket Yarışması'nda ikinci olan Astra AR-GE takımının roketinin de Teknogaraj çadırlarında ziyaretçilere gösterildiğini bildirdi.

Yürüttükleri çalışmalar kapsamında Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezinin otoparkını Teknogaraj'a çevirdiklerini belirten Kaya, burada TEKNOFEST özelinde teknoloji yarışmalarına katılmak isteyen öğrenciler için atölyeler kurduklarını anlattı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete