EĞİTİM

ÖĞRENCİLERİN YÜREKLERİNE KİTAP D’OKUNDU

Eğitimci Yazar Behçet Gülenay’ın Batman’da köy çocuklarının yüreğine kitap d'okuyalım sloganıyla yürüttüğü kampanya, Bıçakçı Ortaokulu’nda da gerçekleşti. Etkinlik kapsamında Yazar Gülenay öğrencilerle sohbet ederken, İstanbul’dan gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata da öğretmenlere proje döngüsünü anlattı.

30-06-2021 12:34
BATMAN
Google News

ÖNCE KİTAPLAR DAĞITILDI, SONRA SÖYLEŞİ YAPILDI

Batman Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM)’de görev yapan Eğitimci Yazar Behçet Gülenay’ın köy çocuklarının yüreğine kitap d'okuyalım sloganıyla yürüttüğü kampanya, köy okullarına renk katmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında Bıçakça Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğe, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen ve BİLSEM Müdürü Kamuran Aldemir de katılım sağladı. Eğitimci Yazar Gülenay, kitap dağıttığı öğrencilere, bölgede yetişmiş ve tarihe iz bırakmış ilim ve bilim insanlarının hayatlarını anlattı. Gülenay “Mardin’de Aziz Sancar, Siirt’te İbrahim Hakkı Hazretleri gibi dünya tarihinde çığır açan çalışmalarıyla bilinen insanları köy okullarımızda anlatarak, onların farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Köy okullarının aslında Amerika’daki eğitim kolejlerinden daha iyi eğitim alınabilecek yerler olduğunu Aziz Sancar söylemişti. Biz bu farkındalığı arttırmak istiyoruz. Köy okullarında okumanın, bilim ve ilim dünyasında iz bırakmak için bir engel olmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

PROF. DR. BÖYÜKATA, ÖĞRETMENLERLE SOHBET ETTİ

Gülenay, öğrencilerle söyleşi yaparken, BİLSEM’in davetiyle Batman’a gelen Yozgat Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata da öğretmenlerle bir araya geldi. Böyükata, proje döngüsünü anlatarak, öğretmenlerin ekip ruhuyla projeler hazırlayabileceğine yönelik mesajlar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete