YAŞAM

Öğretmenler depremzedeler için bir araya geldi

Diyarbakır'da öğretmenler depremzedelerin ihtiyaçları için bir araya geldi

Öğretmenler depremzedeler için bir araya geldi
02-05-2023 15:50
Google News

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, 600 öğretmen gösterdikleri dayanışmayla depremzedelere çeşitli yardımlarda bulundu.

Kentte depremde yıkılan binaların enkazında Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) bünyesinde arama kurtarma faaliyetine katılan öğretmenler, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için de adeta seferber oldu.

Diyarbakır'da görevli, 6'sı MEB AKUB üyesi 600 öğretmen, eğitim ve çeşitli proje faaliyetlerinin planlanıp uygulandığı​​​​​​​ Whatsapp grubunu afetzedelere yardım için değerlendirerek, 14 Şubat'tan bu yana 250 ailenin ihtiyaçlarını hem evlerinden getirdikleri hem de satın aldıkları gıda malzemesi, giysi ve ev eşyası ile kendi aralarında topladıkları nakdi yardımlarla karşıladı.

 "KİMİ ARKADAŞIMIZ ÇEYİZİNİ GETİRDİ"

MEB AKUB üyesi ve yardım faaliyetinin koordinatörü Nursel Gündüzalp Gülsever, meydana gelen depremin üzüntüsünü ve acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Depremin hemen ardından MEB AKUB ekibi olarak yıkılan binaların enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüttüklerini ifade eden Gülsever, enkaz kaldırma çalışmalarının ardından o dönem çadırda kalan afetzedelere yönelik psikososyal destek çalışması yürüttüklerini belirtti.

Gülsever, bu süreçte tanıdıkları aileler ve veliler vasıtasıyla depremde evi yıkılan ya da ağır hasarlı olan ailelerin bildirimlerinin kendilerine ulaştığını dile getirerek, "Yerimizde oturamazdık, öğretmen arkadaşlarla bu acıyı yüreğimizde hissediyorduk. 'Ne yapabiliriz?' diye düşünmeye başladık. Yardım çalışması yapma fikri aklımıza geldi. Kendi aramızda organize olduk. İnsani yardım faaliyetine başladık. Bu bir öğretmen dayanışmasıydı." dedi.

Whatsapp grubundan gelen bildirimleri hemen değerlendirmeye başladıklarını anlatan Gülsever, gruptaki tüm meslektaşlarının bu yardım faaliyetine gönülden katkı sunduğunu aktardı.

Gülsever:"Kimi arkadaşımız çeyizini getirdi kimi bebeği için aldığı şampuanın birini bize gönderdi, kimileri de mutfağındaki gıda malzemelerinin yarısını getirip bıraktı. Çok duygusal anlar yaşadık. Hamile bir arkadaşımız doğacak bebeği için hazırladıklarını getirdi. Bir öğretmen arkadaşımız çocuğunun doğum gününde harcayacağı parayı depremzedelere bağışladı. Öğretmen arkadaşlarımızdan biri ise çocuğunun montunu üzerinden çıkarıp, göndermişti. Bunları görmek bizi çok duygulandırdı." dedi.

YARDIMLAR SÜRECEK

Yeni bir ev kurmak isteyen depremzedelere de eşya yardımında bulunduklarını belirten Gülsever, bazı öğretmenlerin evlerinden eşya getirirken kimi meslektaşlarının bu eşyaların taşınmasında yardımcı olduğunu bazılarının ise nakliye ücretini ödediğini ifade etti.

Gülsever, yardım faaliyetlerin ellerinden geldiğince sürdüreceklerini söyledi.

Şu ana kadar 250 aileye ulaştıklarını, 62'sine ev eşyası yardımında bulunduklarını, diğer ailelere de ihtiyaçlarına göre gıda ve giysi desteği sunduklarını aktardı.

YARDIM FAALİYETİNE VATANDAŞ DA DESTEK VERDİ

Yardım faaliyetine katkı sunan vatandaşlardan Metin Çelik de gönüllü olarak katıldığı arama kurtarma çalışmaları sırasında yardım faaliyeti yürüten öğretmenlerle tanıştığını belirtti.

Sporcu, sürücü kursu ve ticari taksi sahibi gibi farklı mesleklerden arkadaşlarıyla toplanan yardımları depremzedelerini adreslerine ulaştırdıklarını ifade eden Çelik, emekleriyle bu iyilik hareketine destek sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çelik, ihtiyaç duyulduğu anda kendi işlerini bırakıp, günün hangi saati olursa olsun yardım faaliyetine katkı sunmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

"EVDEN HİÇBİR EŞYA ALAMADIK"

Merkez Bağlar ilçesindeki evi depremde ağır hasar alan Fatma Doğru da depremin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Doğru, çok kötü anlar yaşadıklarını, evlerinin bir kısmının yıkıldığını anlatarak, "Çocuklarımla apar topar kaçtık. Kaçış sırasında kapımız sıkışmıştı, kapımız komşularımız tarafından açıldı. Evden hiçbir eşya alamadık. Allah razı olsun komşularım ve öğretmenler yardımda bulundu." dedi.

Kanser hastası olduğunu ve 3 çocuğuyla şu anda yerleştikleri tek odalı bir evde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Doğru, öğretmenlerin kendilerine çalışma masasından termosa, yataktan halıya kadar pek çok yardım ulaştırdığını sözlerine ekledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete