GÜNDEM

ÖĞRETMENLER EYLEMDE

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında 946’sı Batman’da olmak üzere 11 bin 301 öğretmen, açığa alındı.

ÖĞRETMENLER EYLEMDE
18-09-2016 19:41
Google News

Eğitim Sen’li öğretmenler, açığa alındıkları gerekçesiyle Batman’da oturma eylemi başlattı. Bulvar İş Merkezi’ndeki sendika bürosunda oturma eylemi başlatan eğitimciler, görevlerine geri dönmek istediklerini açıkladı.

PARTİLİLERDEN DESTEK ZİYARETİ

HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli ile görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, DBP ve HDP İl Yönetici, açığa alma ve ihraç kararlarına tepi göstermek amacıyla oturma eylemi yapan öğretmenleri ziyaret etti. Heyet, sendikal eylemlerde bulundukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iade edilmesini istedi.

SENDİKA TEMSİLCİLERİ DE ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ

3 gündür devam eden oturma eylemine sendika ve dernek temsilcileri de destek verdi. Petrol İş Başkanı Şehmus Kaygusuz, SES Başkanı Mustafa Yurtsever ve İHD Başkanı Mehmet Bağatır’ın da aralarında bulunduğu STK temsilcileri,, eğitimcileri ziyaret ederek desteklerini açıkladı. (M. Zeki Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete