EĞİTİM

“ÖĞRETMENLER, GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ”

KHK ile 945’i Batman’da olmak üzere yurt genelinde 11 bin öğretmenin açığa alındığını hatırlatan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sendikal faaliyetlerden dolayı öğretmenlerin görevden alınmasının ya da ihracının, kabul edilemez olduğunu söyledi.

“ÖĞRETMENLER, GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ”
25-09-2016 21:45
Google News

Öğretmenler hakkında alınan açığa alma ve ihraç kararını Meclise taşıyan Milletvekili Aslan “Açığa alınanların % 90’ı Eğitim Sen’lidir. Halkın öğretmenleri güçlü bir şekilde sahiplenmesi ve kamuoyu baskısı sonucu açığa alınan öğretmenlerin bir kısmı göreve iade edildi, bir kısmı ise sendikal faaliyetlerinden dolayı açıktadır” dedi.

“AMAÇ, EĞİTİM SEN’İ ÇÖKERTMEK”

Eğitimci kimliği ile bilinen Aslan, kararın hukuksuz olduğunu savunarak “Kamu görevlilerinin, sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda toplu eylem hakkına sahip oldukları, uluslararası sözleşmelerde belirtilmiştir. Sendikal faaliyetler dışında birçok öğretmenin ise özel hayatları, kişisel sosyal hesapları, yaşam tarzları ve siyasal düşünceleri nedeniyle fişlenerek açığa alındığı ortadadır. Sendikal eylemlerin hedef alındığını, özellikle Eğitim Sen’in çökertilmeye çalışıldığını söylemek mümkündür” dedi.

“AYRIMCILIĞA SON VERİLMELİ”

Aslan, Meclis konuşmasının sonunda “Açığa alınan öğretmenler, FETÖ ile ilişkisi bulunmadığı takdirde derhal görevlerine iade edilmelidir. Yürütülecek inceleme ve soruşturmalar, hukuk kuralları kapsamında yapılmalıdır. Kamuda siyasi kadrolaşma uygulamalarına son verilmeli, kamu istihdamında torpil ile eş anlamlı hale gelen mülakat yerine, liyakat ilkesi benimsenmelidir. Her türlü ayrımcılık ve baskılara son verilmelidir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete