EĞİTİM

Öğretmenler, okulları inceliyor

Meslek lisesi öğretmenleri, Afet Bölgesindeki Okullarda Risk ve Tehlike Yönetimi Teknik Çözüm Ekibi Oluşturulması Projesi kapsamında deprem bölgesindeki hasarsız okulları güvenli hale getiriyor.

Öğretmenler, okulları inceliyor
27-02-2023 07:42
26-02-2023 13:44
Google News

Batman ve Erzurum'dan gelen 20 teknik öğretmen, deprem bölgesi Diyarbakır'da hasarsız okulları güvenli hale getirmek için çalışıyor. Ekipler, okullarda, masa ve sıra tamiratı, su ve kalorifer tesisatı onarımı, peteklerin sabitlenmesi, dolapların duvara monte edilmesi, doğal gaz kaçağının tespiti ve onarımı, elektrik panolarının kontrolü, deprem kaynaklı gevşeyen ampullerin değiştirilmesi gibi çalışmalar yürütüyor. Elektrik, metal, sıhhi tesisat, mobilya ve makine bölümü öğretmenleri, şu ana kadar kentteki 27 okulda çalışma yaptı.

"OKULLARI HAZIR HALE GETİRECEĞİZ"

Kozluk Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi Müdürü Nazmi Altuner, bakanlığın görevlendirmesiyle kente gelip çalışmalara başladıklarını söyledi. Bağlar İlçesindeki Yiğityolu Dr. İlhan Koçtürk İmam Hatip Ortaokulu ve İlkokulunda çalışma yürüttüklerini aktaran Altuner, Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmasıyla okullardaki eksikliklerin tespit edildiğini ve ardından ekiplerin faaliyete başladığını belirtti. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete