EĞİTİM

ÖĞRETMENLER, VALİLİĞE YÜRÜDÜ…

ÖĞRETMENLER, VALİLİĞE YÜRÜDÜ…

ÖĞRETMENLER, VALİLİĞE YÜRÜDÜ…
30-09-2014 20:50
Google News

Cumhuriyet Ortaokulu’nda müdür yardımcılarının ve öğretmenlerin, bir grup velinin saldırısına uğraması olayını protesto etmek için bir araya gelen öğretmenler, Valilik binasına yürüdü.

Önceki gün bir grup veli, bir öğrencinin tokatlandığı gerekçesiyle Cumhuriyet Ortaokulu’nu basıp müdür yardımcısına ve öğretmenlere saldırıda bulundu. Bugün okulun bahçesinde toplanan öğretmenler, saldırı olayını protesto etmek için Valiliğe yürüdü. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü ve Özgür Eğitim Sen Başkanı Mustafa Sevinçer, Valilik önünde yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Ortaokulu’nda dersten çıktıktan sonra nöbet tutan Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Emin Şimşek, kavga eden iki öğrenciyi ayırmış. Öğrencilerden biri, eve gidip öğretmen beni dövdü diyerek provoke etmiş. Öğrencinin akrabaları bıçak ve sobalarla okulu basıp öğretmenlerimize saldırdılar. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz” dedi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR

Eğitim Sen Aziz Turay, Türk Eğitim Sen Başkanı Sağır Kaya ve Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Ergin de saldırıyı kınadıklarını belirterek “Güvenlik zafiyeti yaşanan okulda öğretmen kendini güvende hissedemiyor. Bu olayı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Mayıs 2024 e-gazete