EĞİTİM

ÖĞRETMENLERDE “FİRE” YOK

Çatışma süreciyle birlikte bölge illerine ataması yapılan öğretmenlerin çoğu, tercihini bölgeye gelmemekten yana kullanırken, Batman’da ise Bakanlık tarafından ataması yapılan 1382 öğretmenin tamamının kayıt yaptırdığı bildirildi.

ÖĞRETMENLERDE “FİRE” YOK
30-09-2015 21:10
Google News

Şehir merkezinde öğretmen eksiği kalmadığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik,  ilçe ve köylerde görevlendirilmek üzere 500 ücretli öğretmen alacaklarını söyledi.

Yeni atamalara ilişkin gazetemize bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Çelik “Çok şükür, Bakanlık tarafından ataması gerçekleşen 1382 öğretmenin tamamı, kaydını yaptırdı. Bu durum bizi memnun etti. Merkezde öğretmen açığı kalmadı. Ücretli öğretmenlik için 2000 öğretmen başvuru yaptı. İlçe ve köyler için 500 ücretli öğretmenin alımını yapacağız” dedi. Çelik, Batman’ın, en fazla atama yapılan iller sıralamasında 7. sırada olduğunu da sözlerine ekledi.

MÜDÜR VE ÖĞRETMENLER, OKULLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Batman’da okul ve derslik sayısının hızla arttığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Çelik, öğretmen ve idarecilerin okullarda yürüttüğü bakım ve peyzaj çalışmalarının da takdirle karşılandığını söyledi. Kent merkezi olmak üzere kenar mahallelerde bulunan okulların da hızla gelişim gösterdiğini belirten Çelik “Artık öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz okullarına sahip çıkıyor. Peyzaj çalışmalarını kendi elleriyle yapıyorlar. Bu çalışmaları görünce mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

OKULLARA 1000 HİZMETLİ ATANACAK

Okulların temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere İş Kur tarafından 1000 hizmetlinin önümüzdeki ay görevlendirileceğini de aktaran Çelik, okulların eksikliklerini giderme konusunda gerekli bütün çabayı gösterdiklerini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete