GÜNDEM

ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...

ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...

ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI...
08-02-2015 20:37
Google News

Eğitim Sen, Batman’da görev yapan ve uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulan öğretmenlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

İddiaların üzerinden 3 ay geçmesine rağmen soruşturmanın henüz yeni başlatıldığına vurgu yapan Şube Başkanı Aziz Turay “Batman’da bazı öğretmenlerin uyuşturucu madde kullandıkları iddiaları üzerine iddia sahibi kişi ile görüştük. İddia sahibi, olayın Kasım 2014 tarihinde yaşandığını ve bu olayı Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüklerine de ihbar ettiğini belirtmiştir. Ancak bu vahim olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu güne kadar harekete geçmemesi kabul edilemez bir durumdur” dedi.

YETKİLİLER KÖR, SAĞIR, DİLSİZİ OYNUYOR

Okullarda uyuşturucu kullanma yaşının ilkokula kadar düştüğünü açıklayan Sevim “bu durum karşısında yetkililerin kör, sağır ve dilsizleri oynaması vahimdir. Öğretmenlik mesleğinin itibar ve saygınlığıyla alakası olmayan ve hasbelkader bu mesleğe atanan bazı kimseler de bu sessizlikten cesaret almaktadır. Sorumluların açığa çıkarılması ve yargılanması, ayrıca okul önlerinde çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirleyen kişilerin yargılanması için yetkililerin üzerlerine düşen görevi ivedi bir biçimde yerine getirmesi gerekmektedir. Bu iş ve işlemlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?