GÜNDEM

OKAN’IN 744 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

OKAN’IN 744 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

OKAN’IN 744 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
04-09-2014 20:40
Google News

İzmir merkezli olarak geçen ay 13 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, aralarında Batman Emniyet Eski Müdürü Hasan Ali Okan’ın da bulunduğu 11’i tutuklu 32 polis hakkında, savcı iddianameyi hazırlayıp yargılanmaları için ağır ceza mahkemesine gönderdi. Okan’la birlikte 32 polis hakkında 285-744’er yıla kadar hapis cezası istendi.

HUKUKSUZ BİR ŞEY YAPMADIK

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, 11’i tutuklu 32 sanık hakkında “iftira, özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, suç uydurmak” suçlarıyla 285 yıldan 744’er yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanmaları için iddianame hazırlayıp, Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanıklar, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim önüne çıkarılacak.

HİÇBİRŞEY YAPMADIK

Geçmişte Batman İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan, 17 Aralık sürecinden sonra görevden alınan, daha sonra da açığa alınan Hasan Ali Okan, hukuksuz hiçbir şey yapmadığını söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?