EĞİTİM

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA ÖN SIRALARDAYIZ”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TRT GAP Diyarbakır Radyosunda yayınlanan Yöremizden adlı programa katıldı.

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMADA ÖN SIRALARDAYIZ”
27-10-2021 10:51
27-10-2021 15:52
BATMAN
Google News

1-3 KASIM’DA ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Yöremizden adlı programda sunucu Aslı Hocaoğlu’nun sorularını yanıtlayan Müdür Kurtaran “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 1-3 Kasım tarihlerinde okul öncesi eğitimde mevcut durum ve geliştirilmeye açık alanlar çalıştayı düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz çalıştay ulusal düzeyde bir çalıştay olacak. Çalıştayımıza Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden 22 ilimiz ile diğer beş coğrafi bölgelerimizden birer il katılım sağlayacak. Ayrıca çalıştayımıza birkaç üniversiteden değerli akademisyenlerimiz katılacak.  Çalıştayımız çok önemli konu başlıklarını içeriyor. Örneğin bir konu başlığımız Okul Öncesi Dönemde İklim ve Çevre Politikalarına Yönelik Bilinçlendirme Çalışmaları. Malumunuz olduğu üzere iklim ve çevre konusu şu an dünya genelinde en önemli konuların başında geliyor. Bizler bu konudaki eğitimi okul öncesi dönemde vermeye başlayarak konuyu temelden ele almak istiyoruz. Çalıştay sonucunu hem Bakanlığımıza bir öneri olarak sunacağız hem de illerimizdeki okul öncesi kurumlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapacağız” dedi.

“OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANIMIZ YÜKSELDİ”

Kurtaran, yeni proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirtirken “Batman olarak en güçlü yanlarımızdan biri, okul öncesi eğitimdir. 2016 yılında çocuğumu seviyorum anasınıfına gönderiyorum  adıyla bir çalışmayı hayata geçirdik. 2016 yılında yüzde 36’larda olan okul öncesi okullaşma oranımız 1 yıl içinde yüzde 76’lara çıktı. Şu an okul öncesi okullaşma oranımız yüzde 90’ın üzerinde.  Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranının en yüksek olduğu illerden biriyiz. İlimizdeki bu nicelik başarısı idarecilerimizin, öğretmenlerimizin, paydaş kurumların ve kamuoyunun desteği ile elde edildi. Bu başarımızı diğer iller ile paylaşmak, onların öneri ve iyi örneklerini almak gayesi ile çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Çalıştaya katılacak akademisyenlerimizden ve katılımcı tüm illerin temsilcilerinden fikir, öneri ve tavsiyelerini de almak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz tüm çocuklarımızın okul öncesi eğitimi almalarıdır” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete