EĞİTİM

OKUL ÖNLERİNDE TEDİRGİN BEKLEYİŞ!

Uyuşturucu madde bağımlılığı ve hırsızlık gibi olaylar nedeniyle Batman’da, veliler tedirgin oldukları için okula giden çocuklarını takibe aldılar.

OKUL ÖNLERİNDE TEDİRGİN BEKLEYİŞ!
04-04-2017 19:17
Google News

ÇOCUKLARINI UYUŞTURUCU SATICILARINDAN KORUMAK İSTİYORLAR

Batman’da veliler, kent genelinde artış gösteren olumsuz durumlara karşı çocuklarını korumakta güçlük çekiyor. Sabahın erken saatlerinde büyük bir özveriyle eğitim kurumlarına gönderdikleri çocuklarının, uyuşturucu satıcıları ya da hırsızların ağına düşmesinden korkan veliler, çocuklarıyla birlikte okul yıllarına geri döndü. Sabahın erken saatlerinde, çocuklarını giydirip karınlarını doyurduktan sonra onlarla birlikte yönünü okula çeviren aileler, ders bitimi yaklaştığında soluğu yine okul önlerinde alıyor. Çocuklarını okuldan almak için okul önlerinde ve bahçelerinde bekleyen veliler, tedirginliğin adeta resmini çiziyor. Çocuklarının, uyuşturucu satıcılarının ağına düşmemesi için çocuklarıyla birlikte okula gidip gelen veliler, bu tür sorunlara karşı önlem almakla görevli kurumlardan ise umudunu kesmiş durumda.

BİRÇOK OKULDA MANZARA BU ŞEKİLDE

Kent genelindeki birçok okulda, velilerin okul önündeki tedirgin bekleyişi gözlere çarpıyor. Batman’da birçok okulda aynı manzara yaşanıyor. Çocuklarını sabah kendi elleriyle eğitim yuvalarına bırakan anne ve babalar, ders bitimine yakın işini gücünü bırakıp terliği ile okul önüne gelerek çocuklarını bekliyor. Son ders zilinin çalmasıyla birlikte hareketlenen veliler, çocuklarının ellerinden tutarak evin yolunu tutuyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete