EĞİTİM

OKULDA TRAFO GERGİNLİĞİ

Yeni Mahalle’de Cengiz Topel Ortaokulunun önüne kurulması planlanan Batman Elektrik Dağıtım Şirketine (DEDAŞ)'a ait trafo, tepkilere neden oldu.

OKULDA TRAFO GERGİNLİĞİ
14-10-2018 16:46
Google News

Okulun giriş kapısı önüne trafon kurulacağı haberi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Mahalle sakinlerine en büyük destek, okul müdüründen geldi. Okul müdürü, olası patlamalarda facialara yol açacağı gerekçesiyle trafo kurulmasını önlemek istedi. Tartışma üzerine olay yerine polis geldi. İzin kâğıdını gösteren ekip, trafo kurma çalışmalarına başladı.

MAHALLE MUHTARI ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA YAPTI

Mahalle Muhtarı Ali Fırat, “Bu trafo hangi akla hizmet buraya kuruldu bilmiyoruz çocuklarımız okula girip çıkarken trafonun önünden geçecek. Bir elektrik kaçağı veya patlama, çocukların hayatına mal olabilir. Okulun önüne resmen saatli bomba bırakmışlar. Bir an önce bu trafonun buradan kaldırılmasını bekliyoruz. Aksi durumda hiç kimse bunun hesabını veremez. Trafo büyük olduğu için kaldırımı da kapatıyor. Hem yayaların geçişini önlüyor hem de öğrenciler için büyük tehlike. Trafonun kaldırılması için 300 imza topladık ilgili yerlere göndereceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete