EĞİTİM

Okullar EBAP’la korunacak

2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Ekrem Canalp Başkanlığında Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Okullar EBAP’la korunacak
06-09-2022 18:03
06-09-2022 18:05
Google News

Hizmetler Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitim-öğretim yılı öncesi yürütülen hazırlıklara ilişkin sunum yaptı.

“AÇIĞIMIZI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERLE KARŞILAYACAĞIZ”

Vali Canalp “Dünyada, zengin-fakir ayrımı yapmadan bütün öğrencilerinin eğitim materyallerini karşılayan ender ülkelerden biri Türkiye’dir. Sadece ana ders kitapları değil, yardımcı kaynaklarını da öğrencilere veriyoruz. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi ilimizde de öğretmen açığımız olabilir. Bu açığımızı sözleşmeli öğretmenlerden karşılayacağız” dedi.

EBAP PROJESİ TANITILDI

Okul Başarı Endeksi Yönergesi, eğitim kurumlarının iç değerlendirmesinin yapılması, okulların geliştirmeye açık alanlarını il/ilçe düzeyinde görebilmek ve okullar arasındaki farkları en aza indirip tüm okullarımızın belli bir standartta ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi’ne (EBAP) değinen Vali Canalp “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin taraf olduğu bu protokolle çocukların güvenliğine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması hedefleniyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?