GÜNDEM

OKULLAR KADIN HEKİMLERLE RENKLENİYOR

Batman’da Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV)’ne üye gönüllü doktorlar, bugüne kadar 10 köy okulunun bakım ve onarımını yaptı. Doktorların son etkinliği, Hasankeyf’in Akyaka Köyü İlkokulu’nda gerçekleşti.

OKULLAR KADIN HEKİMLERLE RENKLENİYOR
09-11-2020 20:19
Google News


Koronavirüs ile mücadelede ön safta yer alan doktorlar, Batman'da bakım yaptıkları köy okullarının da çehresini değiştiriyor. Batman'ın çeşitli hastanelerinde görev yapan KAHEV’e bağlı doktorlar, KAHEV ile Rengârenk Geleceğe Projesi kapsamında 10 köy okulunu gönüllü olarak onardı ve renklendirdi. 

AHMET GÜNEŞTEKİN’İN GÖNDERDİĞİ BOYALARLA KÖY OKULUNU BOYADILAR
Hasankeyf’in Akyaka Köyü İlkokulu’nu onaran doktorlara, Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin de Jotun Boya sponsorluğu ile boya desteği verdi. Gönderilen boyalarla okul duvarları boyandı, papatya ve gökkuşakları ile duvarlar renklendirildi. KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Başer “Vakfımız Türkiye'nin her yerinde eğitime destek veriyor. Son olarak Akyaka Köy Okulu’nda tadilat ve boyama işi yaptık. Destekçilerimiz ve sponsorlarımız aracılığı ile Batman'da 10'a yakın köy okulunun bakım, onarım ve boyamasını gerçekleştirdik. Köy okullarındaki öğretmenlere destek olmak, öğrencilere okulu sevdirmek ve moral bulmak amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz” dedi.

ŞİFA DAĞITMANIN YANINDA SOSYAL ETKİNLİKLER DE YAPIYORUZ
Çalışmaya katılan doktorlardan Yazgı Köy “Hastanelerdeki görevimiz, hastalara şifa dağıtmak, onların tedavilerine yardımcı olmak ve iyi bir şekilde sağlık hizmeti almalarını sağlamak. Bunun dışındaki zamanlarda da bölgedeki çocukların eğitimine destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete