EĞİTİM

OKULLARDA PİL TOPLAMA YARIŞMASI…

OKULLARDA PİL TOPLAMA YARIŞMASI…

OKULLARDA PİL TOPLAMA YARIŞMASI…
17-11-2014 19:40
Google News

Batman Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte okullar arası “Atık Pil Toplama” yarışması başlattı.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan yarışma, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor. Buna göre Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü, okullara atık pil toplama kutusu ve eğitim materyalleri dağıtacak. 30 Nisan 2015 tarihine kadar en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula ödül verilecek.

BU KAMPANYAYA HERKES KATILMALI

Konuya ilişkin açıklamaya yapan Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel “bu kampanyayı okullarda başlattık. Ancak bizim bu kampanyamıza sadece okullar değil, tüm eğitimcilerimiz, kurumlarımız, ailelerimiz, yani tüm halkımız katılmalıdır. Atık piller, evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamalı. Aksi takdirde, pillerin dış kabı zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışır. Kullandığımız radyo, el feneri, oyuncak, kol saati gibi cihazların pillerini, çöpe atmak yerine okullardaki atık pil toplama kutularına bırakmak gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Mayıs 2024 e-gazete