GÜNDEM

OKULLARIN GÜVENLİĞİ KONUŞULDU

Vali, yapılacakları tek tek anlattı

OKULLARIN GÜVENLİĞİ KONUŞULDU
14-09-2018 21:36
Google News

2018–2019 eğitim yılı güvenli okul toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.
Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Kaymakamlar, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve okul servisleri şoförleri katıldı. Vali Deniz, “Eğitimin temel taşlarından biri eksik kaldığında başarıyı elde etmek mümkün olmaz. Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi bu yıl da sürecek. Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum projesiyle Batman, okul öncesi okullaşma oranında Türkiye’de ilk on il arasında. Batman Her yerde Okuyor kampanyası ile 200 bin kitap dağıtıldı ve 20 okula Z kütüphane yapıldı” dedi.
 HALK KÜTÜPHANESİ İHALEDE
Yapılacak İl Halk Kütüphanesi’ne ilişkin bilgi veren Vali Ahmet Deniz, projenin tamamlandığını, Eylül ayı sonunda ihale yapılacağını ifade etti. Vali Deniz, Bin derslik yapımının devam ettiği, 600 dersliğin ise ihale sürecinde olduğunu belirtti. Vali Deniz, Bilim Sanat Merkezinde, çocuklara stem, kodlama ve robotik eğitimler verildiğini hatırlattı.
Okul çevrelerinde uyuşturucuya karşı alınması gereken güvenlik tedbirleri, okul kantinlerinin denetimi ve temizlik denetimlerine değinen Vali Deniz, okul servislerinin de sık sık denetlenmesini istedi, İş Kur aracılığıyla okullarda 290 özel güvenlik görevlisinin görevlendirileceğini ifade etti. Vali Deniz, okul yöneticileri ve öğretmenlerden, veli ziyaretlerini de arttırmalarını istedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete