SASON

OKULUN HEM HADEMESİ HEM DE ÖĞRETMENİ

Batman’ın Sason İlçesi Yolüstü Köyü Ekinlik Mezrası’nda ücretli öğretmenlik yapan Ayşe Akın, odun toplayıp sobayı yaktıktan sonra öğrencilerine ders anlatıyor.

OKULUN HEM HADEMESİ HEM DE ÖĞRETMENİ
24-11-2016 23:40
Google News

Ayşe Öğretmen, Ekinlik İlkokulu’nda hem hademelik hem de öğretmenlik yapıyor. Sabahın erken saatlerinde uyanan Ayşe Öğretmen, sınıfı ısıtmak için odun toplayıp sobada yaktıktan sonra, sınıfı temizliyor. Öğrenciler geldikten sonra yeşil tahtanın başına geçen Ayşe Öğretmen, çocuklara saatlerce ders anlatıyor. Babasının evinde hiç soba yakmadığını belirten Ayşe Öğretmen, çocukların üşümemesi için ücretli öğretmen olarak görev yaptığı okulda soba yakmayı öğrendiğini belirterek “Sabahın erken saatlerinde lojmandan çıkıp okula geliyorum. Küçük odunlardan oluşan çırpıları kırıyorum. Soba yakarken zorlanıyorum. Çünkü babamın evinde soba yakmıyor, çırpı kırmıyordum. Bir gün soba elimin üzerine düştü, kemiğimin kırıldığını düşünmüştüm. Ama yine de çocukları bırakıp gitmek istemedim. Bu çocukların okumasını gerçekten istiyorum. Sınıfımız ısındıktan sonra çocuklarımla güzel bir şekilde ders işliyorum. Öğrencileri eve gönderdikten sonra okulun temizliğini yapıyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR, YOKUŞ AŞAĞI YOLDAN OKULA GELİYOR”

Öğrencilerinin zorlu okul yolculuğundan da bahseden Ayşe Öğretmen “Yollarımız taş toprak ve çok sapa. Çocuklar çok küçük olduğu için 5–10 km’lik yokuş aşağı yolu inmekte zorlanıyorlar.  Ellerini tutup tek tek aşağı indiriyorum. 24 Kasım’da bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Kadrolu öğretmenlerimiz, bulundukları konumun kıymetini bilmeliler. Çünkü biz burada çok zorluk çekiyoruz. Buna rağmen köylülerle aramızda güzel bir bağ oluştu. Yemeğimi, ekmeğimi getiriyorlar” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete