GÜNDEM

"OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ"

Vali, özür diledi...

"OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ"
09-02-2018 23:10
Google News

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" Batman'da törenle uygulamaya geçirildi.

TÖRENLE START ALDI

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ahmet Deniz, elbirliğiyle kenti Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracaklarını söyledi.

ÖZÜR DİLEDİ

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmelerinin amaçlandığını kaydeden Deniz, Türkiye'de okuryazar oranlarının hala istenilen seviyede olmadığını belirterek "Demek ki vali olarak eksiklerim var, görevimi tam yerine getirmemişim. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımdan özür diliyorum. Tek başına özür dilemek de yeterli değil. Hep beraber el birliği ile okuryazar olmayanların rakamını indirebildiğimiz kadar indirerek bunu telafi edeceğiz” dedi.

“VATANDAŞIN AYAĞINA GİDELİM”

Vali Deniz “Vatandaşlarımız gelmeyebilir, biz gidelim vatandaşımızın ayağına. Türkiye ortalamasında sınıfta kaldığımızı itiraf ediyorum. Türkiye ortalaması yüzde 97, Batman yüzde 96. Kadınlarda durumumuz kötü, Türkiye'nin ortalaması yüzde 93, bizde ise yüzde 87 civarında. Yoğun bir çalışma içerisine girmeliyiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Haziran 2024 e-gazete