GÜNDEM

“OLAYLAR, HÜDA PAR İLE PARTİMİZ ARASINDA YAŞANMAMIŞTIR”

“OLAYLAR, HÜDA PAR İLE PARTİMİZ ARASINDA YAŞANMAMIŞTIR”

“OLAYLAR, HÜDA PAR İLE PARTİMİZ ARASINDA YAŞANMAMIŞTIR”
29-12-2014 20:12
Google News

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalarda 3 kişi hayatını kaybetti. HDP ve DBP’li vekiller, yaşanan olayları değerlendirmek üzere Cizre’ye gitti.

Cizre DBP İlçe binası önünde basın açıklaması HDP Milletvekili Ayla Akat Ata “3 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bu olaylar Hüda Par ile partimiz arasında yaşanmamıştır. Çatışmayı asıl yaratanın, çözüm sürecini baltalamaya ve akamete uğratmak isteyen devlet içerisindeki karanlık güçler olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Komalên Ciwan'ın kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma vb. eylem tarzlarını reddettiğini bildiren açıklaması ve DBP Cizre İlçe Örgütümüzün yaşanan olaylardan bir gün önce var olan gerilimi dindirmek adına Hüda Par'ı ziyaret etmesinin hemen akabinde yaşanan bu olaylar oldukça düşündürücüdür” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, yaşamını yitiren Yasin Özer ve Barış Dalmış için Cudi Mahallesi’nde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?