GÜNDEM

“ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ”

Batman Barosu öncülüğünde kadın cinayetlerine karşı yapılan eylemde gözyaşları boşaldı.

“ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ”
28-08-2019 20:06
Google News

 

EMİNE BULUT CİNAYETİ TÜM YURTTA KONUŞULUYOR
Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski kocası tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut cinayeti, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da yankı uyandırdı. Yurdun dört bir yanında kadınlar, Emine Bulut’un son sözü olan “ölmek istemiyorum” çağrıları ile eyleme geçti. 
BATMAN’DA KADINLARIN EYLEMİNE ERKEKLER DE DESTEK VERDİ
Batman’da da kadınlar, Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi öncülüğünde yeni baro binası önünde toplandı. “yaşam hakkı kutsaldır” ve “ölmek istemiyorum” yazılı dövizlerle toplanan kadınlara Çevre Gönüllüleri Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Üyeleri de destek verdi.
BASIN METNİNİ, GÖZYAŞLARI İLE OKUDU
Eylemde basın metnini okuyan Batman Barosu Kadın Hakları Merkez Başkanı Av. Neşe Erpolat’ın gözyaşları boşaldı. Erpolat “Kadın cinayetlerinin sonlandırılması için bir an önce somut adımlar atılması gerekiyor. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. En temel insan hakkı olan yaşam haklarını istiyoruz. Biz kadınların yaşam hakkını savunuyoruz. Biz kadınların şiddete maruz kalmaması hakkını savunuyoruz. Biz çocukların şiddetin olmadığı bir dünyada büyümelerini istiyoruz. Bizler bu ülkede kadınların ölmemesi için, şiddet görmemesi için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz ve susmayacağız. Katillerin en ağır ceza ile cezalandırılması, kadın cinayetlerini besleyen ceza indirimlerini almaması için davanın takipçisi olacağız” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete