TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi açıldı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun'da Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Özer, Cumhuriyet'in kuruluşu için ilk adımların atıldığı Samsun’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi açıldı
29-04-2023 15:39
29-04-2023 15:55
Google News

Kültürel değerleri araştıran, gün yüzüne çıkaran, arşivleyen, geleneksel sanatları geçmişten geleceğe taşıyarak gelecek kuşaklara aktaran ve 29 ilde 30 kurumla hizmet veren Olgunlaşma Enstitülerinden bir yenisi Samsun’da açıldı. Açılış törenine, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eşi Nebahat Özer, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve eşi Ümmü Eymen Muş, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ordu milletvekili Metin Gündoğdu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldı. 

EĞİTİM OLMAZSA HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile kabinede beraber çalışmaktan onur duyduğunu belirten Özer şunları söyledi: "Çok hızlı bir şekilde ülkemizin ticari kapasitesinin artmasındaki engelleri birer birer aşan kıymetli Ticaret Bakanımızın bulunmuş olduğu şehirde bir açılış yapmak bana ayrı bir keyif veriyor. Ben inanıyorum ki Sayın Bakanımla Samsun çok büyük bir ekonomik kalkınmaya, sadece ekonomik anlamda da değil; üretimde, kültürde, sanatta, diğer alanlarda da çok büyük bir hamleye tanıklık edecek. Biz de Ordu'dan destek vereceğiz. Türkiye son 20 yıl içinde eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık etti. Ülkelerin en kalıcı sermayesi beşerî sermaye. Beşerî sermayenin niteliğini arttırmada kullanılan en önemli enstrüman eğitim olmazsa, üretim olmaz, eğitim olmazsa geçmişten geleceğe iddialı bir şekilde yola yürümek mümkün olmaz, eğitim olmazsa sanat olmaz, eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete