SPOR

Olimpik havuzun suyu analiz edildi

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kapalı olimpik yüzme havuzu, her ay Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ekipleri tarafından numune alınarak denetleniyor.

Olimpik havuzun suyu analiz edildi
13-08-2023 13:05
13-08-2023 13:06
Google News

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ekiplerince alınan numune, Batman Halk Sağlığı Laboratuarı’nda incelendi. Raporda havuz suyunun, Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmeliği’ne uygun olduğu açıklandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk “İl Müdürlüğümüze bağlı havuzlarımızın tümünde hijyene önem veriyoruz. Bu konu ile ilgilenen personellerimizi ara ara il dışına eğitimlere gönderiyoruz. Çocuk, genç ve yetişkinlerimizi, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında havuzlarımıza eğitime davet ederken, görevimiz, hem onlara yüzme becerisini öğretmek hem de onların sağlığını düşünerek gerekli tedbirleri almaktır” dedi.

“HEDEFİMİZ MAVİ BAYRAK’ ALMAK”

Tesis Amiri Veysi Turan ise “Kapalı tam olimpik yüzme havuzumuz 4 bin tona yakın bir hacimle, 50 metre uzunluk, 25 metre genişlik ve 3 metre 10 cm derinliğe sahip. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında yapılan eğitim faaliyetlerinin yanında yüzme bilenler için açılan halk saatleri ile yaz aylarında, çocuk, genç ve yetişkinler tarafından çok yoğun kullanılıyor. Bu yoğunluğa göre havuzumuzun suyunu, sürekli ideal değerlerde kalmasını sağlayarak temiz tutmak için Havuz Suyu Operatörümüz Muhammed Şuayip Akkuş, Makine Teknikeri Muhammed Mustafa Argunhan ve diğer personellerimizle koordineli çalışıyoruz. Günlük olarak, klor, bağlı klor ve PH ölçümlerini alıyor, alkanite ve siyanürik asit ölçümlerini de diğer üç parametrenin sonuçlarına göre ara ara alıyoruz. Bu sonuçlara göre, havuz suyunun ihtiyaç duyduğu ilaçları, uygun dozajda kullanıyor, iki dinamo ile 7/24 saat filtrelasyon işlemi yapıyor, haftada bir defa ters yıkama ve ihtiyaca göre taze su takviyesi yapıyoruz. Hedefimiz, suyumuzu sürekli temiz tutarak Mavi Bayrak almaktır” dedi. (Gençlik Spor Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ertan Bacanak
Ertan Bacanak 9 ay önce
Herkes idrarını havuzda bırakıyor, hijyen olduğunu ifade edenler halktan kirli girilmez olduğunu gizliyor ve halka kötülük yapıyor
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete