GÜNDEM

ÖLÜM RİSKİNİ BÖLGE’DE ATLATTI!

Geçirdiği trafik kazası sonucu Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan 44 yaşındaki hasta, başarılı cerrahlar tarafından yapılan ameliyat sonucu hayati riski atlattı.

ÖLÜM RİSKİNİ BÖLGE’DE ATLATTI!
13-02-2017 19:57
Google News

Konuya ilişkin bilgi veren Op. Dr. Mehmet Karakuyu, geçirdiği trafik kazası sonucu hastaneye getirilen 44 yaşındaki Mehmet Şirin Türkoğlu’nin sağ asetabulum kırığı (kalça yuvası), sol el bileğinde de tendonkesisiile bulgusuna rastlandığını belirtti.

BU TÜR RİSKLİ AMELİYATLAR, BELİRLİ MERKEZLERDE YAPILIR

Yüksek enerjili yaralanma, kanama ve hayati tehlike taşıyan hastanın 2 gün yoğun bakım ünitesinde takip edildiğini belirten Dr. Karakuyu “Aslında bu tür ameliyatlar, daha çok belli merkezlerde yapılır. Mevcut asetabulum (leğen kemiğindeki kalça yuvası) kırığı ameliyatının çok sıkıntılı olduğu, hastanın karnından geçerek kemiğe ulaşılıp tedavinin yapılacağı, ameliyat masasında kalabileceği anlatıldı.

Hasta yakınları, önce üniversite hastanesine gitmek istedi. Ameliyatın riskini bilerek bizde karar kıldılar. Ameliyat sonrası birinci günde hastanın ağrıları geçti. İkinci günde ise hasta, koltuk değnekleri ile ayağa kalktı. Başarılı geçen ameliyat sonucu hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

RİSKE RAĞMEN BÖLGE HASTANESİNİ TERCİH ETTİM

Sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan 44 yaşındaki Türkoğlu “Ciddi bir kaza geçirdim. Ameliyatım çok riskliydi. 2 gün yoğun bakımda kaldım. Ameliyatın riskleri anlatıldı. Masadan kalkamayabilirdim daha üst merkezlere gidebilme durumumuz olmasına rağmen doktorlarıma ve hastaneye güvendik. Başarılı geçen ameliyat sonucu sağlığıma kavuştum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete