GÜNDEM

ÖLÜM YOLU GİBİ!

Trafik kazalarıyla anılan ve son olarak geçtiğimiz hafta 8 Aralık tarihinde 12 yaşındaki Songül’ün hayatını kaybetmesine neden olan yola acil önlem gerekiyor.

ÖLÜM YOLU GİBİ!
11-12-2019 18:16
Google News

 

ÖLÜM YOLU OLARAK ANILMAYA BAŞLANDI
Halasının evinde misafirken markete gitmek üzere yola inen 12 yaşındaki Songül, karşıdan karşıya geçerken arabanın altında kalarak can verdi. Songül’ün ölümüne yol açan bu yol, ölüm yolu olarak anılmaya başlandı. Songül’den önce de 18 Ağustos’ta düğüne giden Mahmut Tan ve Eşi Gülseren Tan, aynı yolda araba çarpması sonucu hayatını kaybetti. 6 aya onlarca kazanın meydana geldiği yolda ölenler ve yaralananlar oldu.
KAZASIZ GÜN GEÇMİYOR
Yolun, Dünya Hastanesi Kavşağından Beşiri Kavşağına kadar olan güzergâhı, ikiye ayrıldı. Yayaların karşıya geçmesini önlemek için yolun ortasına demir bariyerler döşendi. Araçlar dönüş alabilmek için Beşiri Kavşağı’na kadar ilerlemek zorunda kalırken, yayalar ise bu yolda karşıdan karşıya geçebilmek için yer yer kaçak geçişler açtı. Tek yönlü araç trafiği sağlandığı için yoldaki hız limiti yüksek tutuldu. Araç trafiğinin yoğun olduğu yerde, hız limitinin de yüksek olması nedeniyle kazalar peş peşe gelmeye başladı. 
ACİL ÖNLEM GEREKİYOR
Kazalarla anılan yolda yayaların geçişi için alt veya üst geçitlerin yapılması gerekiyor. Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda da Batman-Beşiri Yoluna ayrı parantez açıldı. Vali Şahin, Emniyet Müdürü ve Trafik Şube yetkililerinin de bulunduğu toplantıda, sürücüleri, trafik kurallarına uymaya davet ederken, Batman-Beşiri Yolu’nda önlemlerin alınacağı sinyallerini yaktı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?