SİYASET

“ÖLÜMLERİN DURMASI İÇİN ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN DİN ÂLİMLERİNE SESLENDİ:

“ÖLÜMLERİN DURMASI İÇİN ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”
28-04-2016 22:19
Google News

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, bölgenin önemli din âlimlerinden Şeyh Fethullah Hamidi’yi ölümünün 69. yılında Meclis kürsüsünden andı.

Din âlimlerinin barış için mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Aslan “1873'te doğan ve 24 Nisan 1947'de vefat eden Şeyh Fethullah Hamidi'yi 69'uncu yılında rahmetle anıyorum. Kendisi büyük bir âlim, takvalı, muhlis biridir. 1915'te yaşanan olaylarda, sahip olduğu tek çocuğu Şeyh Siracettin'i ve yeğeni Şeyh Sıddık'ı rehin vererek İttihat ve Terakki'nin ve Hamidiye Alayları'nın Süryaniler üzerinde Aynverd Köyünde yapmış olduğu kuşatmayı durdurmuş ve barış imzalatmıştır. Kendi dininden ve ırkından olmayan Süryaniler için oğlunu rehin vererek Süryanileri kurtarmıştır. Aynı şekilde Bediüzzaman da birçok Ermeni'nin kurtulmasına vesile olmuştur. Âlimlerin misyonu ve İslam'ı temsil etmek için kendi hayatlarını hiçe sayarak gösterdikleri duruş, örnek alınması gereken duruşlardır” dedi.

“DİN ADAMLARINA SESLENİYORUM, ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”

Milletvekili Aslan, konuşmasının devamında “Bugün, bizler, acaba bu ölümlerin durması için, bırakın kendi çocuklarımızı rehin bırakmayı ve kendi çocuklarımızın hayatını riske atmayı, milletvekilleri olarak, halk olarak, yetkililer olarak neler yapıyoruz, bunu sorgulamalıyız. Türkiye'de yaşayan din adamlarımız, Kur'an-a ve sünnete uygun olarak hareket eden Şeyh Fethullah, Bediüzzaman, Şeyh Ahmet gibi âlimlerin yolundan neden gitmiyor? Neden bu kardeş katli, bu fitneyi söndürmek için neden sorumluluk almıyorlar? Özellikle, hem Diyanet imamlarına hem de gayri resmî olan medrese mollalarına buradan çağrı yapıyoruz, lütfen, elimizi taşın altına koyalım. Bir hadiste ‘Kim bir zimmîye eziyet ederse ben onun düşmanıyım. Ben kimin düşmanı olursam ahirette de onun yakasına yapışırım ve onu mağlup ederim. Yine Bir zimmîyi öldüren kimse cennetin kokusunu alamaz. Oysa cennetin kokusu, kırk yıl mesafeden hissedilir’ diye buyurmuş Resulullah. Lütfen, din adamları, STK'lar, yöneticiler, bu fitneyi, bu ateşi söndürmemiz için hayra çağrı yapmalıyız” dedi. Milletvekili Aslan’ın konuşması HDP’li Vekiller tarafından alkışlandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete