GÜNDEM

ÖLÜMLERİNİN 9. YILINDA ANILDILAR

2010 yılında mayın kazası sonucu yaşamını yitiren Batman Barosu Eski Başkanı Av. Sedat Özevin, İHD Şubesi Eski Başkanı Sadi Özdemir, HADEP Eski PM Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Salih Özdemir ve kardeşleri Sıdık Özdemir, ölümlerinin 9. yıl dönümünde mezarları başında dualarla anıldı.

ÖLÜMLERİNİN 9. YILINDA ANILDILAR
02-08-2019 18:10
Google News

 

STK’LAR, PARTİLER VE AİLELER ANMAYA KATILDI
Asri Mezarlık ve Meymuniye (Demirbilek) Köyü Mezarlığı’nda yapılan anmaya, Batman Milletvekilleri Av. Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Av. Rüştü Tiryaki ve Dr. Necdet İpekyüz, Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, BARO Başkanı A.Hamit Çakan, PAK İl Teşkilatı, İHD Üyeleri, Özdemir ve Özevin Aileleri katıldı.
“ÇATIŞMALI SÜRECİN SONA ERMESİNİ İSTİYORUZ”
Programda yapılan açıklamada “9 yıl önce 1 Ağustos 2010 sabahında, üzerinde yaşadığımız coğrafyada zihinlerimizde büyük tahribatlar ve travmalar yaratan bir tablo ile karşılaştık. 31 Temmuz 2010 gecesi TPAO’ya ait Güney Raman Petrol Sahasında çıkan yangını söndürmeye giderken Özevin ve Özdemir Kardeşler, hayatlarını kaybetti. Aradan 9 yıl geçti. Maalesef yaşadığımız coğrafyada 35 yıldır çatışmalı süreçten geçiyoruz. Ölüm ve öldürülmelerin yaşanmaması için yıllardır sürdürülen çatışmalı sürecin son bulması, kime, nerede, nasıl zarar vereceği belirsiz olan silahların, toplumumuzdan arındırılmasını, zihinlerde yaratılan tahribatların tedavi edilmesini istiyoruz. Barışı savunmak yürek işidir. Barışı savunanların daha yüksek sesle konuşmalarını istiyoruz” denildi. 

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete